Országos Étterem Hét

3 órája

Akciókkal kóstolhatunk – Kedvezményes menük, kulináris kalandok vármegyénkben is – Fotók

Három vármegyei étteremmel startolt el nemrég az Országos Étterem Hét. A tizennyolc napig tartó rendezvénysorozathoz csatlakozott vendéglátóhelyeken kedvezményesen lehet elérni három fogásos menüket, szervizdíjjal együtt. Akciókkal kóstolhatunk a győri Belga Étterem és Sörözőben, a gyirmóti Arundo, míg Sopronból a Zakant Étteremben.

Kisalföld.hu

A program keretében országszerte több mint 190 kiváló étterem várja kedvező, fix árú menüsorokkal a vendégeket. Az árak nem nőttek a tavaszi szezon óta, így a top kategóriában 5900 forinttól, a prémiumban 7900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9900 forinttól lehet elérni a menüket, a szervizdíjjal együtt. Akciókkal kóstolhatjuk meg az ízletes kulináris ételeket, egészen október 27-ig. 

Akciókkal kóstolhatunk –  a győri Belga Étterem és Söröző évek óta vesz részt rendszeresen a tavaszi és az őszi étteremhéten. Felvételünkön Bognár András séf, és Penics Bernadett éttermi igazgató.
Akciókkal kóstolhatunk –  a győri Belga Étterem és Söröző évek óta vesz részt rendszeresen a tavaszi és az őszi étteremhéten. Felvételünkön Bognár András séf, és Penics Bernadett éttermi igazgató. 
Fotó: Molcsányi Máté

Akciókkal kóstolhatunk 

A győri Belga Étterem és Söröző évek óta vesz részt rendszeresen a tavaszi és az őszi étteremhéten. Ahogy Penics Bernadett, a győri vendéglátóhely éttermi igazgatója lapunknak elmondta: gazdag választékkal készültek a sorozatra idén is, a vendégek nem csak az elegáns menük közül, hanem vegetáriánus fogást is választhatnak. 

A kedvezményes menüket az étterem séfje, Bognár András állította össze, a különlegességek között szerepel a fácánerőleves, a barna-sörös sertéscsülök bajor káposztával, vagy éppen az omlós szürkemarha nyak sült polentával. A vegetáriánusokra gondolva találkozhatnak a vendégek a balzsamecetes cékla karpaccsóval amit kecskesajttal tálalnak, de megkóstolhatják a barramundi halat és a supreme csirkemellet is sütőtökös rizottóval. 

– Egyre inkább odafigyelünk rá, hogy tudjunk a vendégeknek egyszerre csirkét, halat, valamint vadat is ajánlani. Idén felkerült a pikáns finomságok közé a szürkemarha, aminek kipróbálása remek lehetőség azoknak, akik korábban még nem kóstolták. Pozitívan állunk a programhoz, már az első pár napban több mint nyolcvan foglalás mellett tartunk. Úgy véljük, igény van erre a programra Győrben, szeretik az étteremhetet a vendégek –fogalmazott Penics Bernadett. 

Hozzátette: azért jók ezek a sorozatok, mert az embereknek lehetőségük van egy olyan menüsort, vagy ételeket megkóstolni – jóval olcsóbban –, amit lehet, hogy az étlapról nem választanának. Erre remek példa a barramundi filé, amit sokan nem próbáltak még, és nem tudják, nem tapasztalták, hogy milyen ízű hal. 

Akciókkal valódi ételkülönlegességek – Mutatjuk a győri Belga Étterem és Söröző néhány finomságát, amit az Országos Étterem Hét keretében lehet megkóstolni a vendéglátóhelyen.

A séfek kreativitása 

A Gyirmót Sport & Wellness Hotel Arundo étterme a megnyitás óta aktív résztvevője az őszi és a tavaszi étteremhétnek is. Nagy-Keglovich Júlia szállodavezető szerint elsősorban azért jó a rendezvénysorozat, mert egyfajta „láthatóságot” ad az étteremnek. 

– Mindig különleges menüsort állítunk össze az étteremhétre, olyat, amiben séfünk is meg tudja mutatni minden kreativitását. Az étlapunk a bisztró irányba megy el, aki ellátogat hozzánk, mindig élményeket kap –részletezte a szállodavezető.

–Vannak olyan vendégeink akik az étteremhét idején érkeznek hozzánk, utána pedig gyakran visszatérnek. Rajtunk kívül még egy győri étterem vesz részt a programban, nem tudom a többi étterem miért nem látja benne a fantáziát. Az étteremhét költségeit inkább marketingköltségnek fogjuk fel, szeretnénk minél jobban megismertetni éttermünket az emberekkel –mondta el lapunknak.

  • Finom és kedvezményes ételek 
  • Pikáns finomságok a menükben 
  • Bemutatkozhatnak az éttermek

Saját akciók 

A győri Marcal étterem nem vett még részt az Országos Étterem Hét programjaiban. Egyházi Dávid üzletvezető lapunknak elmondta: náluk az étlapon a standard ételek érhetőek el, és mindig saját akciókkal készülnek, és azt nyújtják a vendégeknek. Naponta kedvezményesen kínálják a több személyes táljukat, amelyen öt -féle húst, két -féle köretet kínálnak a vendégeknek rántott sajttal. 

Három vármegyei étteremmel startolt el nemrég az Országos Étterem Hét. A tizennyolc napig tartó rendezvénysorozathoz csatlakozott vendéglátóhelyeken kedvezményesen lehet elérni három fogásos menüket, szervizdíjjal együtt.
Három vármegyei étteremmel startolt el nemrég az Országos Étterem Hét. A tizennyolc napig tartó rendezvénysorozathoz csatlakozott vendéglátóhelyeken kedvezményesen lehet elérni három fogásos menüket, szervizdíjjal együtt.
Fotó: Molcsányi Máté

Lehetőség a bemutatkozásra 

Sopron gasztronómiai élete egyre gazdagabb, és ebben a nagyobb palettában kiemelkedő szerepet játszik a Hotel Sopronban található Zakant étterem is, amely idén is csatlakozott az Országos Éttermi Héthez. 

Az esemény lehetőséget nyújt arra, hogy a helyi és az ország más részéről érkező vendégek megismerkedjenek a magyar konyha legújabb trendjeivel és különleges fogásaival és megosszák gasztronómiai tapasztalataikat. A Zakant étterem a soproni gasztroszíntér egyik izgalmas szereplője. 

– Évek óta részt veszünk az Országos Étterem Héten, hiszen ez remek lehetőség arra, hogy bemutatkozzunk. Általa még többen megismerhetnek bennünket, mivel ilyenkor sokkal többen szánják rá magukat arra, hogy felkeressenek egy-egy éttermet. Lehetőséget látunk abban is, hogy a jövőbeli foglalásainkat növeljük, hiszen, ha megtetszik a vendégeknek éttermünk, akkor esetleg egy-egy családi rendezvényen, közös ünneplésen is igénybe veszik szolgáltatásainkat – osztotta meg lapunkkal Szarjas Tímea, a Hotel Sopron igazgatója. 

Az Éttermi Héten is különleges ételek készülnek a Hotel Sopron konyháján. Felvételünkön a Zakant étterem munkatársa.
Az Éttermi Héten is különleges ételek készülnek a Hotel Sopron konyháján. Felvételünkön a Zakant étterem munkatársa.
Fotó: Máthé Daniella

– Általában nem egész hétre nevezünk, hanem a csütörtöktől vasárnapig tartó időszakra koncentrálunk. Ebben az időben különleges ételekkel készülünk, például a főételek között most olyan fogások szerepelnek, mint a paradicsommal sült padlizsán bulgurral, ami a gluténmentes és vegán vendégeinknek készült, de kínálunk harcsapaprikást túrós csuszával, marhapofát vörösborban párolva szalonnás knédlivel, és tepertős házi morzsába sült falusi csirkecombot dödöllével és burgonyasalátával. Mindig figyelünk arra, hogy mindenki találjon számára kedvező fogást, legyen az a vegetáriánus, a halas vagy akár a húsos ételek kedvelője – tette hozzá. 

– Azt gondolom, hogy ez a rendezvény egyfajta bensőséges hangulatot is teremt. Ilyenkor a vendégek hosszabb időt töltenek nálunk, így lehetőségünk van beszélgetni velük, esetleg megismerni az ízlésüket, véleményüket egy-egy étellel kapcsoltban 

–mondta el Szarjas Tímea, a Hotel Sopron igazgatója.

–Ez különösen fontos, hiszen ebből mi is tanulhatunk, és tovább fejleszthetjük étlapunkat, ételeinket. Ez az esemény nemcsak a rohanó hétköznapokról szól, hanem a kapcsolatépítésről is. Izgatottan várjuk a következő napokat, és bízunk benne, hogy minél többen ellátogatnak hozzánk – zárta a beszélgetést. 

A résztvevő éttermekbe csak és kizárólag online formában a www.etteremhet.hu weboldalon lehet leadni érvényes asztalfoglalást, telefonon, vagy más formában nem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában