Ritka, különleges fogások

2 órája

Három vármegyei étteremmel startolt el csütörtökön az Országos Étterem Hét

A 18 napig tartó őszi Étterem Hét keretében országszerte több mint 190 kiváló étterem várja kedvező, fix árú menüsorokkal azokat, akik asztalt foglalnak a rendezvényre. Győr-Moson-Sopront három helyszínen, a Belga Étterem és Sörözőben, Gyirmótról az Arundo Étteremben, valamint Sopronból a ZAKAnT Étteremben várják a vendégeket.

Kisalföld.hu

Az éttermek között számos a magyar gasztro ajánlások legjobbjai között található, tizenegyen szerepelnek a Michelin ajánló-katalógusában is. A rendezvényre még foglalhatók asztalok, de a minőségi vendéglátást szem előtt tartva a helyek korlátozottak. Három vármegyei étterem is csatlakozott a 18 napig tartó őszi Étterem Hét programhoz.

Három vármegyei étteremmel startolt el csütörtökön az Országos Étterem Hét – a rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott a győri Belga Étterem és Söröző. Fotó: Csapó Balázs
Három vármegyei étteremmel startolt el csütörtökön az Országos Étterem Hét – a rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott a győri Belga Étterem és Söröző. Fotó: Csapó Balázs

Az éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált három fogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak. Az árak nem nőttek a tavaszi szezon óta, így a top kategóriában 5900 forinttól, a prémium kategóriában 7900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9900 forinttól lehet elérni a menüket, szervizdíjjal együtt. Győr-Moson-Sopronból hátrom étterem vesz részt az őszi rendezvénysorozaton. 

Három étterem Győr-Moson-Sopronból

Győrből a Belga Étterem és Söröző, ahol hangulatos térben kötetlen hangulatban kóstolhatjuk meg a konyhafőnök remekeit és a legkiválóbb belga söröket és helyi borokat az ellátogatók. Gyirmótról az Arundo Étterem – Gyirmót Sport & Wellness Hotel csatlakozott a programhoz, míg Sopronból a Fövényverem utcai ZAKAnT Étterem & Fine Bisztró-ba várják a vendégeket.

Az országos programban, ahogy az eddigi években, így most is kifejezetten ritka és különleges fogások gazdagítják a kínálatot. A megízlelhető fogások között van kakasgulyás, fácánesszencia, bárány consommé bárány raviolival, rántott malacfül, hortobágyi Angus rib-eye steak, Wagyu marha, őz carpaccio, szarvas bélszín, BBQ lazac, Szent Jakab kagyló, vörös tonhal, mákos gubás tiramisu, csokoládé szarvasgombával. 

A programban résztvevő vendéglők különleges eseményként tekintenek az Étterem Hétre: a foglalási lehetőségek kialakításakor figyelembe veszik az adott étterem nagyságát, az átlagos forgalmat az adott időpontban, és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.

Néhány étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékot is kínál. Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, amire a www.etteremhet.hu weboldalon van lehetőség. 

Az őszi Országos Étterem Héten résztvevő Michelin-ajánlással rendelkező éttermek a következők: A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód), Costes Downtown, Hoppá! Bistro, Lokal47 (Kéthely-Balaton), Macok bisztró (Eger), Mák étterem, Moszkvatér bisztró, Spago by Wolfgang Puck, UMO Restaurant, Végállomás Bistro & Wine (Miskolc), Zip’s (Miskolc).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában