Figyelemfelhívás

2 órája

Állatvédelmi témahetet tartottak a soproni licisták

A Berzsenyi-gimnázium diákjai elefántot formázva hívták fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára.

Kisalföld.hu

Idén közel kétezer-ötszáz oktatási intézményből több mint 310 ezer diákot regisztráltak az állatvédelmi hétre, aminek legfontosabb napja október 4., az állatok világnapja. A Líceum évek óta csatlakozik a tematikus programokhoz, órai előadásokkal, projektekkel hívják fel elsősorban a biológia szakos pedagógusok a figyelmet az állatokra és az állatvédelem fontosságára. Az idei "titkos" kihívásban is részt vettek a licisták. A felhívás olyan fotó megalkotására és posztolására kérte a csatlakozókat, ami pozitív üzenetet hordoz egyrészt az állatokról, másrészt a közösségi összefogásról az állatok érdekében. A biokémia faktos tizedikesek Payritsné Horváth Bernadett tanárnővel és Radasics Csaba tanár úrral egy elefántot formáztak - számolt be az eseményről weboldalán az intézmény.

Berzsenyi
Fotó: Berzsenyi-gimnázium

A fotó mellé egy üzenet is jár: "Hiszünk az állatvédelem-pedagógiában! A jövő állatbarátai a mai osztálytermekben nőnek fel. Az állatvédelem-pedagógia a gyermekek számára a természettel és az állatokkal való kapcsolat mélyítését jelenti. Általuk megtanulhatjuk a fenntartható és empatikus életmód alapjait, melyekre a jövőnk épülhet".

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában