Négyszázmilliós beruházás

2 órája

Bővül és szépül - Uniós támogatással fejlesztik a kapuvári ovit

A Király-tó Óvoda és Bölcsőde fejlesztésére készül a kapuvári önkormányzat. A város komoly európai uniós támogatást nyert a beruházáshoz, mellyel korszerűsítik és bővítik az intézményt.

Cs. Kovács Attila

Az intézményre ráfér a felújítás, a vizesblokkokat is korszerűsítik.

A Király-tó Óvoda és Bölcsőde bővítésére nyert forrást európai uniós pályázaton a kapuvári önkormányzat. Összesen 399,24 millió forint a vissza nem térítendő támogatás. A program során megvalósuló beavatkozások hozzájárulnak az intézmény modernizálásához, fejlesztéséhez. Az egészséges nevelés és életmód céljait szolgálja majd egy újonnan kialakítandó tornaszoba és egy huszonöt férőhelyes új csoportszoba. Ezek a helyiségek rossz idő esetén is jól szolgálják a gyerekek napi mozgásigényét, de más események, például szülői értekezletek lebonyolítására is alkalmasak lesznek. 

A kapuvári önkormányzat kiemelten kezeli a gyerekeket szolgáló fejlesztéseket, és arra törekszik, hogy a szükséges feltételeket magas színvonalon biztosítsa.

Az udvar, illetve a tetőtér felé bővítik az épületet. A bővítés mellett a projekt a meglévő épület korszerűsítését is tartalmazza: vakolatjavítási, festési és mázolási munkákat, az épület falainak nedvesség elleni szigetelését, a repedések javítását, a villamos hálózat felújítását, a villamossági szerelvények és a belső nyílászárók cseréjét, akadálymentes betonrámpa építését, a tálalókonyha, az edénymosogató és a kiszolgálóhelyiségeinek rendszerszintű átalakítását. Megújulnak a vizesblokkok, a konyhatechnológia, a közlekedők és a csoportszobák. 
A külső terület egy szakaszán új kerítés készül, illetve kaput és tűzjelző rendszert alakítanak ki. Napelemrendszert telepítenek, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése is megvalósul. A pályázati forrásból olyan eszközöket is beszereznek, amelyek a szakmai munka zavartalan ellátásához, a gyermekek neveléséhez, változatos játéktevékenységéhez és mozgásigényük kielégítéséhez sokrétű lehetőséget biztosítanak. 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában