Bemutató

20 órája

Győr történelme, mint tananyag - A győri keksz is előkerül a tanórán - fotók

Elkészült a „Győr történelme” című tananyag újabb, az általános iskolák alsó tagozata számára készült része, amelyet szerdán délután mutattak be a városházán a pedagógusoknak.

Barki Andrea

Fotó: Molcsányi Máté

2021-ben kezdtek a Győr történelme tananyag kidolgozásához. 2022 őszére elkészült a felső tagozatos és a középiskolás tananyag, illetve az érettségi tételek. A középszintű érettségi szabadon választható tételére adtunk javaslatot és sok iskolában ezt fel is vették a tételek közé – idézte fel az elmúlt éveket Feketéné Kovács Zsuzsa az önkormányzat szervezési referense, a projekt ötletgazdája. 

Feketéné Kovács Zsuzsa az önkormányzat szervezési referense, a projekt ötletgazdája.
Fotó: Molcsányi Máté

Az elmúlt év őszére a győri ipartörténettel bővült a tananyag - elsősorban a technikumok részére - aztán év közben a holokauszt évfordulójára a zsidóság nyomában induló várostörténeti sétát állítottak össze a szakemberek. 

– Ebben az évben a gyakorló iskola két tanítója, Némethyné Toldy Gizella és Sikos-Szabó Gyöngyi elkészítette az alsó tagozatosok számára is a mai kor követelményeinek megfelelő komplett anyagot, óravázlatokkal, tanulói feladatlapokkal, és interaktív anyagokat is tartalmaznak, amelyek a digitális pedagógia elveinek is megfelelnek. Ebből válogathatnak a kollégák, megválaszthatják, milyen óra keretében tudnak vele foglalkozni – mondta el a projekt ötletgazdája.

A résztvevőket dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte, akinek szívügye az is, hogy az itt élők megismerjék a város történetét.
Fotó: Molcsányi Máté

A bemutatón résztvevő pedagógusokat dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte, akinek szívügye az is, hogy az itt élők megismerjék a város történetét. 

– Bár én itt születtem és nagyon szeretem a városomat, néhány éve arra eszméltem rá, hogy nem ismerem részletesen a város múltját. Különösen a győri keresztek története érintett meg. Arra gondoltam, jó lenne mindenkivel megismertetni a város gazdag történelmét, azt, hogy miért jó Győrben élni, győrinek lenni, mire lehetünk büszkék. Szerintem fontosak ezek a dolgok, mert meghatározzák identitásunkat. Egy tartalmas, nagyon jól használható anyagot állítottak össze a helyi szakemberek, akiknek ezúton is köszönöm a munkáját

 – mondta a polgármester.

Az általános iskolák alsó tagozata számára készült részt szerdán délután mutatták be a városházán a pedagógusoknak.
Fotó: Molcsányi Máté

A "Tananyag Győr történelméről" című anyagokat a város honlapján lehet megtalálni, ahol a keksz és gyufagyár történetéről is olvashatunk.

A városháza honlapján eléhető az online tananyag.
Fotó: gyor.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában