EzTörténtKisalföld

2024.07.19. 13:02

Nászajándékból támogatták a soproni Fogyatékos Gyermekek Otthona lakóit

Dr. Nagy Erzsébet orvos és férje, dr. Peter Nussbaumer svájci sebész külföldön és Sopronban is tartott lakodalmat. Nászajándékul pénzt kértek, amiből a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona lakóit örvendeztették meg.

Kisalföld.hu

10 éve – Nászajándék az otthonnak 
Dr. Nagy Erzsébet orvos és férje, dr. Peter Nussbaumer svájci sebész külföldön és Sopronban is tartott lakodalmat. Nászajándékul pénzt kértek, amiből a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona lakóit örvendeztették meg. 

A házaspár – többek között – vadonatúj háztartási műszaki eszközöket és konyhai berendezéseket, hajszárítókat, ágyneműket, valamint porszívókat vásárolt az intézmény számára több mint egymillió forint értékben. 

A Kisalföld szeretetakciója tavaly decemberben segítette az otthont. A határokon átnyúló jóság kézzelfogható megnyilvánulását tapasztalták nemrég a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona gondozottjai. A mint tavaly decemberben a Kisalföld Szeretetakciója segítette az intézményt, úgy most egy házaspár. 

A soproni származású, Svájcban élő orvosnő, dr. Nagy Erzsébet férjével, dr.Peter Nussbaumer sebésszel az esküvőjükre nászajándékul kapott pénzből vadonatúj mosó-és mosogatógépeket, hűtőszekrényt, konyhai berendezéseket, mikrohullámú sütőket, vízforralókat, konyhai grillsütőket, hajszárítókat, hajvágókat, porszívókat vásárolt az intézmény számára. 

Körültekintően jártak el, mert tudták, a gondozott gyermekek közül sokan csak pépes eledelt fogyaszthatnak, ezért turmixgépek is bekerültek a meglepetéskollekcióba. Ezen túlmenően új matracokat, lepedőket, ágyneműket is beszereztek az otthonnak. A nászajándék több mintegy millió forintjából így is maradt bő százezer forint. 

 

20 éve – Egy napra határátkelő lett Gönyű 
A tiszteletre méltó hajós elődökre kiállítással és reggeltől estig tartó kötetlen vigasságokkal emlékeztek nemrég Gönyűn, a Duna napján. Az ünnepnapon a település és a folyó túlsó partján fekvő Kolozsnéma között sétahajó szállította a turistákat – idén először vámtiszt nélkül. 

 

25 éve – Régiségárverés Győrött
Jótékonysági árverést rendezett nemrég Győrött a Dunakapu téri régiségvásárt szervező cég. Mint Németh István ügyvezető igazgató elmondta, a befolyt összeget a Petz Aladár Megyei Kórház gyermekosztályának nemrég működő intenzív részlege kapta. Körülbelül húszezer forint gyűlt össze az árverésen, ahová főként hollóházi vagy Zsolnay-porcelánokat, régi pénzdarabokat, festményeket hoztak a kereskedők és magánszemélyek. 

Végül minden darab jótékony gazdára talált, köztük a Kennedy-féldolláros vagy az 1947-es ezüst Kossuth ötforintos is. A tárgyak egy-két kivételtől eltekintve a kikiáltási ár felett keltek el, a hollóházi váza ötszáz helyett hatszáz, a múlt századi würtsburgi dísztál ezerkétszáz helyett 1400 forintért. A licitálók között egyébként ott volt a kórház igazgatóhelyettese, dr. Király Géza is és maga is vásárolt három darab régi porcelánt. Mint szavaiból kitűnt, a másfél hónapja működő részlegnek még nincs megfelelő műszerezettsége, nincsenek meg a működési feltételei, így az árverésen összegyűlt összeg ezt fogja szolgálni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában