Mesebeli musical

2023.11.29. 07:18

Soproni színpadon a Hamupipőke – Szinte az összes jegy elkelt az előadásra

Hatalmas érdeklődés kíséri a Soproni Petőfi Színházban színpadra állított, Hamupipőke című családi musicalt, melynek sajtótájékoztatóját kedden tartották.

Papp Fanni

November végén és december első heteiben mutatják be a Soproni Petőfi Színház művészei a karácsonyi hangulatú, gyermekeknek szóló musicalt. Fotó: Máthé Daniella

Szinte az összes jegy elkelt a mesebeli hangulatú, karácsonykor játszódó történetre, a Hamupipőkére, melynek rendezője a Jászai-díjas színművész, Zsadon Andrea. A Grimm testvérek legkedveltebb története örök érvényű üzeneteket hordozva vár kicsiket és nagyokat különleges utazásra a mese és a zene szárnyán. Soproni színpadon elsőként láthatja a közönség a darab főszereplőjét, Garics Laurát, aki Hamupipőkét alakítja. Feltűnik a színpadon Papp Attila mint herceg, a mostohanővéreket Szupper Fanni és Simon Andrea alakítja, de láthatjuk a darabban Zsadon Andreát is mint királynőt. Mindemellett a látványos színdarabban közreműködik a Sopron Balett és a Soproni Petőfi Színház kórusa, valamint számos gyermekszereplő is. 

– Célunk, hogy a fiatal korosztálynak is magas szintű kulturális kikapcsolódási lehetőséget teremtsünk, hogy életre szóló élményeket kínáljunk nekik. Hamupipőke története mind a kicsiket, mind a nagyokat magával ragadja – emelte ki Kóczán Péter, a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója. 

Zsadon Andrea elmondta, megható látni, ahogy a legkisebbek is élvezik a színpadi létet. – Öröm Sopronban dolgozni – tette hozzá a rendező. 

A sajtótájékoztatón örömét fejezte ki Garics Laura, hogy a darab részese lehet. 

– Hamupipőke karakterével jómagam és a mai ember is azonosulni tud, hiszen a mindennapokban azon fáradozik, hogy tiszta legyen a ház, de este mégis helytáll a bálban – mondta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában