43 kislány tanulja

2023.07.10. 16:22

Így születnek a mazsorett-tehetségek Öttevényen

Az öttevényi Takács Titanilla ötéves sem volt, amikor először fogott mazsorettbotokat a kezében. A tehetség többször volt már magyar, Európa- és világbajnok is. Nagy álma volt, hogy kisgyermekekkel foglalkozzon. Ma már több mint negyven kis tanulója van, akik nemcsak fiatalok, hanem tehetségesek is.

Ollári Gergely

Öttevényen jelenleg 43 kislány tanulja a mazsorettsport alapjait. Felvételünkön a csapat egy része, akik hetente edzenek.

Fotó: Csapó Balázs

Takács Titanilla ötéves volt, amikor a családjával Öttevényre költöztek. A mazsorett lett az élete, hatévesen már versenyekre járt. Vármegyei, majd országos versenyeken indult és lassan jöttek a sikerek is. 
Sosem volt tagja nagy mazsorettcsapatnak, nagy szakmai hátterű egyesületnek, mint amilyenek hazánk nagyvárosaiban működnek. Sosem váltott egyesületet, mindig az Öttevényi Kavalkád Szabadidő és Sport- egyesületnél táncolt. 
Az évek alatt nyolc magyar bajnoki címet szerzett, emellett négy Európa-bajnokságot és két világbajnokságot nyert. Most pedig az augusztusi horvátországi világbajnokságra készül. 

– A bírák alapvetően három részt pontoznak: figyelik a koreográfiát, a mozgás- és a szertechnikát. Ilyenkor én magam találok ki mindent. A témát, a zenét, az előadást. Az elkövetkező egy hónap rengeteg edzéssel és komoly felkészüléssel fog telni – mondta el lapunknak Takács Titanilla. 

A fiatal tehetségnek mindig az volt az álma, hogy fiatalokkal foglalkozzon. Öttevényen jelenleg negyvenhárom kislány tanulója van, a legfiatalabbak 5–6 évesek, de vannak 14–15 éves mazsorettjei is. 
Nagy részük helyi, de a környező településekről is többen csatlakoztak már hozzá. Június elején huszonegy csillogó szemű ifjú mazsorettet vitt magával a magyar mazsorettbajnokságra Komáromba. 

– Közülük többen egyéniben is indultak, itt második és harmadik helyezésnek is örülhettünk. Csapatban viszont sikerült a dobogó legfelső fokára állnunk. A koreográfia Aladdin története volt, ahogy Jázmin hercegnővel egymásra találnak és együtt élik életüket a repülőszőnyeggel – fogalmazott. 

Mint mondja: a gyermekek nagyon élvezik az edzéseket, hetente egyszer találkoznak, de ha versenyre mennek, akkor többször, többet gyakorolnak. 

– Nagyon fiatalok még, de rendkívül motiváltak. Segítenek és szurkolnak egymásnak, örülnek a másik sikerének. Ebben a sportban nagyon fontos a csapatszellem és örülök, hogy ilyen lelkesek. Hat-hét évesen a legideálisabb elkezdeni egyébként a mazsorettet, a mozgástechnikát ekkor lehet a legkönnyebben megtanulni, hiszen sokkal hajlékonyabbak ilyenkor az ízületek. Aztán ha ez megvan, akkor lehet a botokkal ismerkedni és elsajátítani a használatukat – mesélte Titanilla. Hozzátette: számára a világbajnokság lesz a következő állomás, de a kicsik sem pihennek a nyáron, a bottechnikát gyakorolják, gimnasztikai elemekben fejlődnek mintegy tizenöt különböző koreográfiában. 

Takács Titanilla Győrben érettségizett, a Révai Miklós Gimnáziumban. Most a fővárosban, a Semmelweis Egyetem orvostudományi karán tanul, jövőre végez. Azt ugyan még nem döntötte el, hogy a kardiológiát vagy a bőrgyógyászatot választja, de a mazsorettsportot és a kicsik tanítását nem cserélné el senkivel. 
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában