Tizedszer is Business Superbrand a GIMEX-Hidraulika

Zsinórban tizedszer nyerte el a rangos elismerést a győri cég, amely a jelenlegi gazdasági megtorpanás ellenére is több fejlesztést valósított meg és indított el az utóbbi egy évben. A vállalkozás a többi között a tervezői részleg fejlesztésével erősített.

PR cikk
Görcs Annamária

A hidraulikával és munkadarab-befogástechnikával foglalkozó GIMEX-Hidraulika Kft. forgalma idén is másfél milliárd forint körül várható, az elszálló költségek és az iparág nehézségei miatt azonban ez a megszokottnál is több munkát követelt.

A német gazdaság visszaesését mi is erősen megérezzük, hiszen a beszállítóink és a vásárlóink jelentős része is németországi vagy német tulajdonban lévő leányvállalat. Jellemző, hogy a nagyobb fejlesztésekkel mindenki kivár, jelenleg számunkra is az elért színvonal és a kivívott piaci pozíciónk megtartása a cél

– mondja Görcs Annamária, a GIMEX-Hidraulika ügyvezetője.

Hogy az irány jó, azt az üzleti stabilitást elismerő, 2015 óta zsinórban tizedszer elnyert Business Superbrands-díj is bizonyítja, pedig az elmúlt évtizedben jó pár olyan év is volt, amikor számos sikeres vállalkozás megrogyott…

A Presztízs-díjas Gimexnél a közelmúltban a tervezői részleg fejlesztése volt a fókuszban, ami be is érett: az idei évre összeállt az az ütőképes csapat, amely valóban minden igényt képes kiszolgálni.

Egyre több bonyolult, komplex projektben veszünk részt, gyakran kooperációban, ilyenkor több terület szakértőivel oldunk meg egy-egy összetettebb műszaki feladatot, és találunk egyedi megoldást a partnereinknek. Egy ilyen munka gyakran hónapokig elhúzódik, az ötlettől a tesztelésig. Ehhez jó alap a tervezői hátterünk és tapasztalatunk. Az automatizálás, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia nemcsak a projektjeinkben van jelen, hanem mi magunk is a napi munkavégzésünk során használjuk. Vállalatirányítási rendszerünk folyamatos fejlesztése garantálja, hogy egyre több munkafolyamatot automatizálunk, amivel rugalmasabbak és hatékonyabbak tudunk lenni. A mesterséges intelligencia a következő években várhatóan jobban jelen lesz a napi munkavégzésünk során, de egy komplex hidraulikus és befogástechnikai berendezést még biztosan nem tud megtervezni, illetve menedzselni, így továbbra is szükség lesz a szakemberekre

– magyarázza a cég vezetője.

Görcs Annamária jövőre is kihívásokkal teli évre számít, de reméli, hogy megoldást találnak azokra a gazdasági problémákra, amelyek most egész Európát bizonytalanságban tartják, és a jövő évtől várhatóan ismét egy tervezhetőbb gazdasági környezetben tudnak a cégek működni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában