válaszok nélkül

2020.09.10. 10:27

Lóverés a Veres-iskolában Győrben?

Állatkínzással vádolták meg a győri iskola oktatóját egy bejegyzésben, amely a közösségi oldalakon terjedt. A nyári gyakorlaton történt eset kapcsán egy diák fotós bejegyzést tett közzé, amit csakhamar gyilkos indulatú kommentek követtek.

kisalfold.hu

20200331 Sándorfalva Képen: lovak Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Illusztráció/archív

Az esetről értesülve lapunk meg szerette volna kérdezni az iskola igazgatóját és az érintett oktatót a történtekről, de ők nem nyilatkozhattak.

Az ügy állásáról információt kértünk a kormányhivataltól is. Keddi válaszukban arról tájékoztattak bennünket, hogy „az ügyben állatvédelmi hatósági eljárás van folyamatban a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatalnál, ezért nem áll módunkban tájékoztatást adni”.

Közben megérkezett Hoczek László József, a Kisalföldi ASzC főigazgatójának levele is hozzánk, amelyből arról értesültünk, hogy „a lóbántalmazás ügyében jelenleg az intézmény munkatársaitól független tagokból álló vizsgálóbizottság folytat vizsgálatot. Annak lezárultát követően tájékoztatjuk a sajtó munkatársait a vizsgálat eredményéről és következményeiről.”

Megkérdeztük Egervári Attilát, aki jelen volt, amikor az esetben érintett lovakat az iskolába szállították.

– Három éve szállítottam az iskolába őket a ménesből. Akkor is nyakas, ellenkezős lovak voltak. Különböző idegrendszeri és jellembeli tulajdonságuk van. Ők nem a legszerencsésebbek ebben a tekintetben, de ilyeneket sikerült az iskolának beszerezni a rendelkezésre álló pénzből. A lovak mindennap tesznek próbálkozást arra, hogy a rangsorban az ember elé kerüljenek. Azt kell tudni, hogy az első mindig az ember épsége, főleg egy olyan helyen, ahol gyerekek kiképzésére használják őket. Időnként bizony meg kell fegyelmezni őket. Ugyanúgy, ahogy a kutya sem haraphatja meg a gazdáját, a ló sem veszélyeztetheti az emberek testi épségét. Ennek a mértéke és módja az adott szituációból adódik – fejtette ki a véleményét Egervári Attila.

A vizsgálat lezártával visszatérünk az ügyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában