Női NB I

2 órája

Kosárlabda – Hazai pályán a soproni és a győri csapatok – videók

Hazai pályán lép pályára mindhárom megyei csapat. A Darazsak Sportakadémia szombaton 15.45 órakor az ELTE-BEAC-ot, a SERCO UNI Győr szombaton 17 órakor a Ceglédet, a Sopron Basket szombaton 18.30 órakor a Vasast fogadja a női kosárlabda NB I-ben.

Kisalföld.hu

A női kosárlabda NB I-ben az újonc Darazsak Sportakadémia az ELTE-BEAC-ot látja vendégül, a meccsnek a soproni Novomatic-aréna ad otthont. Mindkét csapat elsősorban a fiatalokra épít, a házigazda soproniak még nyeretlenek, a BEAC legutóbb a BKG ellen megszerezte első győzelmét. A felkészülés során egyébként a Darazsak csapata legyőzte a BEAC-ot.

A női kosárlabda NB I-ben a Darazsak Sportakadémia (sárgában) számára kulcsfontosságú lesz a védekezés.
A sárga mezes soproni fiatalok a győri Kiss Virágék ellen kikaptak, de most közel hasonló erősségű csapattal találkoznak a női kosárlabda NB I alsóházi rangadóján.
Fotó: Tóth Zsombor / Forrás: Sopron Basket

Kosárlabda fiatalokkal

„Nehéz időszak van mögöttünk, de hiába a fáradtság, száz százalékot kell nyújtanunk. Jó, hogy már találkozott egymással a két csapat, azóta mindkét fél fejlődött, így bármi lehetséges a meccsen. A védekezésre kell fókuszálni, az eladott labdák számát csökkenteni, a lepattanókét pedig növelni kell, akkor lehet esélyünk” – mondta Szikszai Franciska, a soproniak játékosa.

Újabb kötelező előtt

A még nyeretlen Ceglédet fogadja a SERCO UNI Győr az egyetemi csarnokban. A meccs pikantériája, hogy a ceglédiek vezetőedzője az a Földi Attila, aki korábban évekig dolgozott együtt – Győrben is egy évig – Cziczás Lászlóval, a győriek szakvezetőjével.

A zöld-fehérek újabb Euroliga-meccsen vannak túl, szerdán Valenciában maradtak alul tizenöt ponttal, de már javuló játékot mutatott az együttes. Eddig kettősség jellemezte a játékot és az eredményességet, hiszen a hazai pontvadászatban ugyan rendre nyertek, de nem igazán játszottak jól, míg az Euroligában eddig mindhárom meccset elveszítették, viszont ott mindig mutatkoztak pozitív szakaszok a teljesítményükben.

A spanyolországi találkozót követően a nyilatkozatokból is kijött, hogy láthatók a fejlődés jelei, és ezen az úton kell továbbhaladni már a Cegléd ellen is.

Két kupameccs között

Két nemzetközi mérkőzés között ismét hazai pályán játszik a Sopron Basket, mely a a Vasas Akadémiát fogadja a Novomatic-arénában.

A zöld-sárgák Európa-kupamérkőzésen szerdán simán nyertek Pöstyénben, és most is a két pontra számítanak, bár Jacinta Monroe szerint ez nem lesz laza ujjgyakorlat.

„Kemény meccsre számítunk, a Vasas jó formában van, de ha végig koncentráltak leszünk, a saját játékunkat játsszuk, és meglesz a kommunikáció a játékosok között, akkor nem okozhat gondot a győzelem begyűjtése. Szerdán szinte végig keményen védekeztünk, erre lesz szükség most is, illetve a szurkolók támogatására, akik mindig jó hangulatot varázsolnak a csarnokba” – mondta a soproniak centere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában