Labdarúgás

2024.09.03. 11:09

Kupagyőztes csapatot irányít Gyirmóton az egykori válogatott támadó

Papp Győző

Fotó: gyirmotfc.hu

Fotó: GYIRMOTFC

Koltai Tamás 12-szeres magyar válogatott labdarúgó pályafutása jelentős részét az ETO-ban töltötte – 2013-ban magyar bajnoki címet szerzett a zöld-fehérekkel –, majd 2019-ben Gyirmótra tette át a székhelyét. A következő esztendőben azonban 33 évesen kénytelen volt befejezni a pályafutását.

A betegségem kettétörte a futballkarrieremet. Autóban, vezetés közben lettem rosszul, de szerencsére meg tudtam állni, és azonnal kórházba szállítottak. Valószínűleg veleszületett szívbetegségem van, ami miatt abba kellett hagynom a futballt. Teljesen átrendeződött az addigi életem, de csak egy dolog lebegett a szemem előtt: vissza akartam nyerni az egészségemet. Szerencsére sikerült, azóta minden rendben van. Óvatosan mozgok, néha kispályázom, hogy azért valamelyest edzésben legyek. Ezért nem okozott gondot nemrégiben, hogy a magyar öregfiúk-válogatottban szerepeljek egy kétszer harminc perces ­meccsen.

Három éve a gyirmóti utánpótlásban edzősködik, először az U14-es csapatnál dolgozott, majd a tizenhat éves korosztály következett, amit ő vitt tovább, és az idén szép sikereket értek el együtt az U17-ben. 
„Megnyertük az MLSZ által a korosztálynak kiírt országos kupát, amit nagy sikernek tartok, hiszen a bajnokságban magasabban jegyzett csapatokat győztünk le – említi büszkén Koltai Tamás. – Ezek között volt az Újpest, az ETO, a DVSC, a Nyíregyháza és végül a döntőben a Békéscsaba. Önmagában már az nagy élményt jelentett, hogy az Alcufer Stadion centerpályáján játszhattunk. Szép gesztus volt ez a tulajdonosok és a klub részéről, a csapat teljesítményének elismerése. Munka, csapategység, hozzáállás, mentalitás, zsiványság, mindez kellett annak érdekében, hogy ezt a sikert elérjük. A bajnokságot – idézőjelbe téve – könnyebb volt megnyerni, ezzel felkerültünk az országos alapcsoportba. Nehezebb bajnokság vár ránk az országos sorozatban, hiszen többet kell nagyobb távolságokra utaznunk, ez a korosztályunk tizennyolc éves lesz, de U19-ben fognak szerepelni, hiszen nálunk Gyirmóton nincs U18.” 
Az egykori válogatott tá­madó edzői pályája szépen indult, és hosszú távra tervez a kispadon. A nyár végén felvételizik az UEFA A képzésre, reméli, még nagy feladatok várnak rá. 

Az MLSZ Országos U19 Alap mezőnye

Békéscsaba, BVB Akadémia, DEAC, Eger, Fehérvár, Gyirmót, Ikarus, KTE, Nyíregyháza, PMFC, Szeged, ZTE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában