Atlétika

1 órája

Kilenc érem mellé egy fájdalmas bukás

Kilenc érmet szereztek a Győri AC versenyzői az U16-os magyar bajnokságon, öten – Fekete Sára, Sipos Veronika, Polgár Zsófia, Verő Dávid, Bajnok Alíz – pedig bekerültek a válogatottba. Bajnok Alíz balszerencséje miatt is emlékezetes marad ez a verseny.

Kisalföld.hu

Volt olyan szám, amelynek eredményhirdetésekor két győri atléta is dobogóra állt.

Fekete Sára 1500 és 3000 méteren aratott rajt-cél győzelmet. Sipos Veronika 300 méteren 4. helyezést ért el, a 80 méteres gátfutásban második, míg 300 méteres gátfutásban egyéni csúccsal magyar bajnok lett. Polgár Zsófia 100 és 300 méteren ezüst-, 300 méteres gátfutásban bronzérmet szerzett. Ezüstérmes lett –közel kerülve egyéni legjobbjához – Verő Dávid távolugrásban, míg Gottwald Ábel ötösugrásban állhatott fel a dobogó második fokára, szintén közel teljesítve az egyéni csúcsához.

Bajnok Alíz ugyanakkor szerencsétlenül járt: a 80 méteres gátfutás döntőjében – ahova egyéni csúccsal, a második legjobb idővel került be – elakadt egy gátban, elesett, így nem tudta befejezni a futamot. Szerencsére nem lett nagyobb baja, ráadásul az előfutam eredménye alapján ő is meghívást kapott a válogatott viadalra.

Edzők: Farkas Roland, Kiss Dániel, Böndör Dániel, Baumgartner Eszter és Kószás Kriszta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában