Az ETO-Paks mérkőzés visszhangja

2 órája

Borbély: Több önbizalommal futballoztunk Bognár: Ahogy csak tudtak, időt húztak

Kisalföld.hu

Nadhir Benbouali, az ETO algír támadója kétszer mattolta a paksi védelmet. Fotó: Nagy Gábor

Az első győzelem megszerzésének igényével várta az ETO a Paksot az NB I 7. fodulójában.  Az addig mindössze egy döntetlent felmutatni képes zöld-fehér csapat ennek szellemében kezdett és korán megszerezte a vezetést, majd egy gyors gól váltást követően 2-1 állt az eredményjelzőn. Az első félidő derekán kevesen gondolták, hogy ez lesz a végeredmény is. 
A mérkőzésen szinte végig a Paks játszott mezőnyfölényben, gólhelyzetet azonban alig tudott kialakítani a hazaiak kapuja előtt. A szervezetten védekező ETO előtt adódtak veszélyes ellenakciók, azonban az utolsó passzok nem sikerültek. A hajrában Diarra, majd Krivokapic is megszerezhette volna a harmadik győri találatot, ekkor Simon kapus mindkétszer nagyot védett, de a győriek idei első győzelme már nem forgott veszélyben. 

Az ETO 2015. május 26., 3410 nap után nyert újra az NB I-ben.
Borbély Balázs, az ETO vezetőedzője:

Nem mondhatom, hogy magas színvonalú meccset nyertünk meg, de az első félidőben érvényesült, amit akartunk, masszív védekezésből kontrákkal próbálkoztunk, két érvényes gólt szereztünk is. A paksiak többet birtokolták a labdát, mert sokszor elszórtuk, de a mezőnyfölényük meddő volt, nem dolgoztak ki helyzeteket – a szögleteik, szabadrúgásaik voltak veszélyesek. A második félidőben több önbizalommal futballoztunk, mert feljavult az előrejátékunk. Nem volt annyi labdavesztés, uraltuk a mérkőzést.

- A mérkőzés előtt attól tartottam, nem lesz ritmusa a játékunknak a háromhetes kihagyás miatt, ez be is következett.  Sok egyéni hiba volt, tompák, pontatlanok voltunk, helyezkedési hibákat követtünk el. Becsületesen küzdöttek a srácok, mentek, csak koncentráció nélkül. Az első félidőben jobban játszott az ETO, párszor megkontráztak bennünket, gólokat is rúgtak. A második játékrészben pedig, ahogy csak tudtak, időt húztak, ezt jól csinálták, én is ezt csináltam volna. A cseréinktől nem kaptunk sok pluszt, nem jutottunk el a kapuig, nem tudtunk gólhelyzeteket kialakítani. Nem volt átütőerő a játékunkban, így próbáltuk átrúgni a középpályát, építkezni, érvényesülni, de ma az sem működött - nyilatkozta a találkozót követően Bognár György vezetőedző a paksi klub honlapján.
Az ETO a következő fordulóban pénteken este az Újpest otthonába látogat. A mérkőzés 20 órakor kezdődik.

A bajnokság állása
    1.    Puskás Akadémia    6    5    0    1    12    -    5    15
    2.    FTC    5    5    0    0    9    -    2    15
    3.    Újpest    7    3    1    3    12    -    7    10
    4.    Paks    6    3    1    2    10    -    10    10
    5.    MTK    6    3    0    3    7    -    6    9
    6.    DVTK    7    2    3    2    5    -    7    9
    7.    Fehérvár    7    2    3    2    9    -    12    9
    8.    DVSC    6    2    1    3    9    -    9    7
    9.    ZTE    6    2    1    3    8    -    9    7
    10.    Nyíregyháza    7    2    1    4    11    -    16    7
    11.    Kecskemét    7    1    2    4    5    -    9    5
    12.    ETO    6    1    1    4    5    -    10    4

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában