Női kézilabda

2 órája

A felnőtt válogatott győri másodedzője kerül a serdülőválogatott élére

Az új olimpiai ciklus elején, illetve a korosztályváltások miatt módosul a női válogatottak szakmai stábja, valamint Golovin Vlagyimir felnőtt szövetségi kapitány szerződése is. A változás a győri Pigniczki Krisztinát is érinti.

Kisalföld.hu

Pigniczki Krisztina sok évet dolgozott együtt Golovin Vlagyimirrel.

A párizsi olimpián a női válogatottal 6. helyen végzett Golovin Vlagyimir 2024. december 31-én lejáró szerződését a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége a szakvezetővel folytatott egyeztetéseket követően meghosszabbította, így a kapitány új kontraktusa a Los Angeles-i olimpia végéig, azaz 2028. augusztus 31-ig szól. A kapitány segítője a DVSC-nél végzett vezetőedzői posztját megtartó Szilágyi Zoltán lesz, míg az eddigi másodedző, Pigniczki Krisztina a női serdülő válogatott szövetségi vezetőedzőjeként dolgozik tovább.

– Köszönöm a bizalmat a Magyar Kézilabda Szövetségnek, újabb négy év a válogatott élén nagy megtiszteltetés, egyúttal motiváció számomra. A legfontosabb most, hogy eredményesen szerepeljünk az év végi hazai Európa-bajnokságon, és elkezdjük, pontosabban folytassuk az építkezést, amelynek végcélja a 2028-as olimpia – mondta el Golovin Vlagyimir. – Köszönöm az elmúlt három évben végzett munkát a stábnak, illetve segítőmnek, Pigniczki Krisztinának, akivel sok közös sikert értünk el az utánpótlásban és a felnőtteknél is. Az új olimpiai ciklus elején úgy érzem, érdemes kicsit változtatni, ezért a szövetség támogatásával Szilágyi Zoltánt kértem fel segítőmnek, aki ezt elfogadta, és a Debrecen is támogatja őt kettős feladatkörében.

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy szerepet vállalhatok a női válogatott stábjában – emelte ki Szilágyi Zoltán, a női válogatott új másodedzője. – Golovin Vlagyimir kért fel, hogy csatlakozzak hozzá segítőként az olimpiát követően, ami nagyon jólesett, és szimpatikus volt számomra az a szakmai koncepció, amit felvázolt. Külső szemlélőként eddig is nagyon pozitív benyomást keltett bennem a női válogatott, az az út, amit bejárt, és az a teljesítmény, amit mutatott az olimpiai selejtezőn majd az egész olimpián, éppen ezért nagyon várom a közös munkát. Nagy potenciált látok a csapatban, és remélem, már a hazai Eb-n, Debrecenben is jó teljesítményt tudunk nyújtani. Köszönöm a bizalmat a Magyar Kézilabda Szövetségnek is, valamint klubom, a DVSC vezetőségének pozitív hozzáállását, hiszen nagyon rugalmasan állnak hozzá a kettős feladatomhoz.

Örülök, hogy a felnőtt női válogatott mellett dolgozhattam, minden edző álma ez. Nekem megadatott, hogy képviselhettem a hazámat olimpián, vb-n és Eb-n. Az együtt elért eredményeink önmagukért beszélnek, de a közös munka számomra véget ért. Innentől előre nézek, és új feladatomra, a serdülőválogatott vezetőedzői pozíciójára kihívásként és nagy reményekkel tekintek. Sok sikert kívánok a továbbiakban is a felnőtt válogatottnak, és nagyon várom a fiatalokkal a találkozást

– hangsúlyozta Pigniczki Krisztina.  

Szeptember 23–29. hivatalos válogatott hét mind a felnőtt, mind az utánpótlás-válogatottaknak. A felnőtt együttes szeptember 28-án, szombaton 17.30-tól Tatabányán Románia csapatával mérkőzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában