Hirdetés

2 órája

Könnyen elérhető operátori álláslehetőségek Dunakeszin és környékén

A betanított munkalehetőségek egy jelentős hányadát különböző operátori pozíciók teszik ki. Hasonló pozíciókkal Dunakeszi és a környező városok álláskínálataiban is gyakran találkozhatnak az álláskeresők, így most megmutatjuk ezen állások legfontosabb jellemzőit, általános követelményeit!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Milyen feladatokat látnak el az operátorok?

Az operátori állások sokféle tevékenységet lefedhetnek. Ezek valamennyi esetben betanított munkafolyamatokat foglalnak magukban, amelyekre a munkáltató tanítja be a dolgozókat. Gyakori például, hogy az operátorok gépkezelői feladatokat lának el, azaz beállítják, működtetik és felügyelik a rájuk bízott gépeket. Általában egyébként összeszerelő gépekről, csomagológépekről, fröccsöntőgépekről és különböző élelmiszeripari gépekről van szó.

Emellett az összeszerelői feladatok szintén tipikus operátori tevékenységnek számítanak. Ilyenkor az operátorok feladata – jellemzően a gyártósoron tevékenykedve –, hogy a hozzájuk érkező részegységen elvégezzék a meghatározott szerelési és ragasztási műveleteket, majd az adott egységet tovább küldjék a következő állomásra. Ezen teendőiket általában egyszerű és átlátható utasításlista alapján kell végrehajtaniuk.

Mindezen kívül pedig a minőségellenőrzésről sem feledkezhetünk meg, mint az operátorok jellemző és gyakori feladatáról. Az erre kijelölt dolgozók azért felelősek, hogy a gyártósorokról ne kerüljenek ki olyan termékek, amelyek nem felelnek meg a minőségi specifikációknak. Az operátorok dolga tehát, hogy ellenőrizzék a kész darabokat, és kiszűrjék azokat, amelyek valamilyen tekintetben nem a megfelelő minőséget képviselik.

Az operátori állások fontos jellemzői

Miként az a korábbiakban többször is említésre került, az operátori állások betanított feladatokkal járnak, így semmilyen előképzettséget vagy tapasztalatokat nem igényelnek. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az álláskeresők széles rétegének jelenthetnek átmeneti vagy hosszú távú megoldást.

A feladatok ismétlődőek, sokszor pedig fizikailag megterhelőek is. Ezenkívül a monotonitás szintén általános jellemzője az ilyesfajta munkáknak. Számolni kell emellett a műszakos munkarenddel is, ami délutáni, éjszakai és hétvégi munkavégzést is magában foglalhat.

Elérhetőek lehetnek ugyanakkor bizonyos feljebblépési lehetőségek. Számos munkáltató biztosít ugyanis képzéseket a betanított dolgozóinak, illetve az sem ritka, hogy a már tapasztalt és a jól teljesítő operátorokból később műszakvezető vagy csoportvezető válik. Összességében tehát érdemes több szempontot is mérlegelni ezen állások kapcsán, és átfogó álláskeresést folytatni.

Operátori lehetőségek Dunakeszin és környékén

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy Dunakeszi és környéke vonatkozásában, hol lehet ilyesfajta állásokkal találkozni. Nos, a régió álláspiacára specializálódott DunakesziAllas.hu felületén kifejezetten gyakoriak az ilyen típusú hirdetések, méghozzá a fizikai, segéd és betanított munka álláskategórián belül: https://dunakesziallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka.

Itt egyebek mellett elektronikai összeszereléshez, transzformátorok gyártásához, sőt, még árnyékolók szereléséhez is toboroztak már operátorokat. Az operátori állások mellett pedig egyéb betanított munkák is előfordulhatnak, vagyis érdemes figyelemmel kísérni az álláskínálatot és akár állásértesítőre is feliratkozni a gyors pályázás céljából.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában