Kendó

2 órája

Két második és két harmadik hely Prágából - Sikeresen szerepeltek a győrzámolyi kendósok

Prágában rendezték meg a Lions-kupa gyermek és junior nemzetközi kendóversenyt, melyet kifejezetten a fiatalok részére írtak ki a legkisebbektől az U21-es korosztályig. A győrzámolyi Szigetközi Junior KK-t nyolc versenyző képviselte.

Kisalföld.hu

Jól szerepeltek a csehországi versenyen a győrzámolyiak.

A legkisebbeknél Tatárvári Fülöp kihon kategóriában második helyezést ért el. Mint ahogy szinte mindenkinek a csapatból, neki is ez volt az első külföldi versenye, fiatal kora ellenére legyőzte a lámpalázat, és nagyon szép eredménnyel zárt.

A 9–11 éves kategóriában Dubi Mátyás és Székely Áron harmadik helyezést ért el. Mindketten nagy harci kedvvel vágtak bele a küzdelmekbe.

A 12–14 éves kategóriában Puska Áron a legjobb nyolc közé verekedte be magát, ahol a későbbi bajnokkal szemben maradt alul.

A női kategóriában Nyul Georgina és Nyul Veronika életük első versenyén kijutottak a csoportjukból és a legjobb nyolcban végeztek, ami nagyon szép eredmény tőlük.

A 18–21 éves kategóriában Szabó Botond ezüstérmes lett. Ő az elődöntőben a cseh válogatott csapat már világbajnokságot is megjárt tagját is le tudta győzni.

Összességében nagyon eredményes hétvégét zárt a klub, volt lehetőség egy kis városnézésre is.

A program elég sűrű, mert a győrzámolyiak szombaton Budapestre utaznak, ahol az junior egyéni országos bajnokságot rendezik, és melyen szeretnének hasonlóan szép eredményeket elérni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában