Összefogás

3 órája

Defibrillátor is vigyáz Csáfordjánosfa lakóira

A közelmúltban kezdett adománygyűjtésbe a Csáfordjánosfa Önkéntes Tűzoltó Egyesület, hogy a település számára életmentő készüléket vásároljanak, azaz defibrillátort. A kezdeményezés eredménye az lett, hogy két hét alatt összegyűlt a szükséges összeg, ami a település lakóinak és támogatóinak köszönhető.

Papp Fanni

Összefogással sikerült Csáfordjánosfán defibrillátort vásárolni, amelyet Nagy Antal, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnőke, Németh Albert polgármester és Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezető igazgatójának részvételével adtak át. Fotó: Répce TV

A Csáfordjánosfa Önkéntes Tűzoltó Egyesület célul tűzte ki, hogy beszerez egy defibrillátor, ami vészhelyzet esetén életet menthet. A készülék beszerzéséhez adománygyűjtést szerveztek, és mindössze két hét alatt összegyűlt a szükséges összeg. A defibrillátor, amit vasárnap adták át egy oktatással egybekötve Csáfordjánosfa tűzoltószertárjánál kapott helyet.

- A tűzoltó egyesület vezetőséget vetette fel az ötletet, hogy beszerezzünk egy defibrillátort a település számára, amely mindenkinek elérhető. Az önkormányzat támogatta a kezdeményezést, és két hét alatt összegyűlt a nemkevés összeg. Jó minőségű készüléket sikerült beszereznünk, amivel gyermekeken és felnőtteken egyaránt tudunk segíteni, és azoknál se okoz gondot, akiknek pacemakerük van. Bárki számára elérhető az életmentő eszköz, ami jelez, ha valaki használni kezdi - mondta el Németh Albert, Csáfordjánosfa polgármestere. Hozzátette, a kezdeményezést a település lakói, elszármazottak és ismerősök támogatták.

- Az átadó alkalmával szakemberek tartottak egy három órás tanfolyamot, amin tizenöt résztvevő sajátította el a készülék kezelését, de volt még további résztvevők is, akik megtanulták az újraélesztés folyamatát - részletezte a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában