Berobbant a magyar élvonalba

2 órája

Nadhir Benbouali hamar kedvenccé vált Győrött

Papp Győző

Fotó: etofc

Ahmed Nadhir Benbouali, az ETO algériai labdarúgója berúgta az ajtót a Paks elleni  2-1-es győri győzelem alkalmával. 

Egymás után kétszer vette be a vendégek hálóját és ezen kívül is kitűnően játszott, állandó veszélyt jelentett a tolnaiak kapujára. Jól megértette magát a támadó szekcióban  Sahlival és Gavriccal is. Egy csapásra a győri szurkolók egyik kedvencévé vált.

Az első bajnoki gólra nem  kellett sokat várni: Benbouali már a 9. percben vezetést szerzett az ETO-nak. Jó helyzetfelismerését követően Marku beadását értékesítette. A 27. percben ismét beköszönt, Anton szöktette Sahlit,a tunáziai átadását Benbouali a paksi kapus lába között küldte a kapuba. Ezzel két gólra növelte csapata előnyét. A második félidőben volt egy látványos sarkazása, amit Simon hárított.

Fotó: Nagy Gábor

A támadó bekerült a Nemzeit Sportban a hét válogatottjába, az nb1.hu pedig a forduló játékosának választotta.
Az ETO-ban két tétmérkőzésén három gólnál jár, hiszen előzőleg Putnokon a MOL Magyar Kupában is betalált a hazai csapat kapujába.

További érdekesség, hogy Benbouali debütálása ritkaságszámba megy az ETO történetében. Több mint harminc évet kell visszalapozni a klub krónikájában, hogy az algír csatáréhoz hasonló esetet találjunk, amikor egy játékos a bemutatkozása alkalmával két gólt szerzett. Akkor  a román Lucian Popescu volt ily módon eredményes.

Popescu duplája
1994. március 5.
ETO FC Győr-Vasas 3-2 (2-0)
Győr, 7000 néző.
Végh - Csikós, Pintér, Radics - Csertői (Korsós Gy.), Hajszán, Lázár (Ignácz), Véber, Ivanics - Popescu, Klausz.
Gsz.: Popescu (2), Klausz

Az egyszeres algériai válogatott 24 éves futballista a belga Charleroi-tól érkezett szeptemberben Győrbe - kölcsönbe egy idényre. 
Nagy reményeket fűzött az átigazolásához  Steven Vanharen, az ETO sportigazgatója: 
„Boldogok vagyunk, hogy egy olyan tehetséges játékost sikerült megszereznünk az utolsó pillanatban, mint Nadhir. A belga élvonalban már bizonyította tehetségét, fejlődését nálunk szeretné folytatni, velünk akar sikereket elérni. Mivel egy vérbeli csatárról beszélünk, sok gólt és gólpasszt várunk tőle.”
Benbouali karrierje során Algériában a Paradou színeiben 64 mérkőzésen lépett pályára, és ezeken 23 gólt szerzett, valamint 10 gólpasszt is kiosztott. Sikeres algériai szereplése után folytatta a Charleroi csapatánál pályafutását. Tavasszal sokat bajlódott térdsérüléssel.
A Paks ellen gyorsaságával, technikai tudásával és góljaival tűnt ki. Hasonló folytatással a klub, a játékos és a szurkolók is minden bizonnyalelégedettek lennének. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában