Női kézilabda

2024.09.10. 19:41

Fiatalokkal a fedélzeten győzött a Győri Audi ETO KC

A szünetben még döntetlenre állt hazai pályán a több fiatalt is bevető Győri Audi ETO KC a Békéscsaba ellen, végül magabiztosan győzött.

Kisalföld.hu

A kulcsemberek több pihenőt kaptak, de ígyis biztosan győzött a Győri Audi ETO KC.

Fotó: Molcsányi Máté

Audi-ETO–Békéscsaba 37–26 (17–17)
Győr, Audi-aréna, NB I-es női mérkőzés, 1492 néző. V.: Hársfalvi, Mórocz.

Audi-ETO: Győri A. – Varga D. 3, Rju 2, Jörgensen 4, BLOHM 6, BREISTÖL 6, Rédecsi 1. Cs.: SAKO (kapus), Brattset Dale 2, Dulfer 1, GYŐRI-LUKÁCS 5, van Wetering 2, Housheer 3/1, Keceli-Mészáros 1, Szár. Edző: Per Johansson. 

Békéscsaba: J. Ferreira – Horváth G. 1, SCHLEGEL 6, Román D. 2, Bencsik-Giricz 2, L. Ferreira 4/1, Szondi 1. Cs.: Lovas (kapus), Aranyi, Takács 1, SABLIC 4, Kukely K. 3, Borbély 1, Bencsik. Edző: Rác Sándor.

Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1. ­Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

A győri csapat a papírformának megfelelően magabiztosan győzte le a Békéscsabát. A hazaiaknál – ahogyan azt előzetesen Per Johansson vezetőedző ígérte – több fiatal is lehetőséghez jutott.

Az első félidő még döntetlen volt, szünet után azonban a rutinosabb játékosok pályára kerültek, és el is döntötték a mérkőzést.

Nyilatkozatok

Per Johansson: – Nyolc-kilenc olyan játékosom volt keretben, aki az Esbjerg elleni kemény találkozón is játszott. Ez sokat kivett belőlük, de nem lehet mentség, míg a széleken a fiatalokat játszattam, akik jól teljesítettek. Azt gondolom, a játékosaim nem igazán segítették úgy a fiatal kapusunkat az első félidőben, ahogy kellett volna. Örülök, hogy olyan ellenféllel találkoztunk, amelyet szintén tapasztalt szakember irányít. Modern kézilabdát játszott a Békéscsaba, tudtuk, hogy nagyon jó egy az egy és kettő az egy ellen, amit jól játszott az első félidőben. Nem tudtuk felvenni ezzel a ritmust, és csak a második félidőben kezdtünk el úgy játszani, ahogy hatvan percig szerettem volna. A második félidő első húsz percében mutattuk azt a védekezést, amit tovább kell vinnünk. Összességében örülök, hogy sok játéklehetőséget adhattam a fiataljainknak, akik éltek is a lehetőséggel.

Varga Dalma: – Nagyon örülök, hogy ennyi játéklehetőséget kaptam, és hogy a játékostársak segítenek nekem a pályán, hogy elérjem az álmaimat.

Rác Sándor: – Az első félidő nem a valós eredményt mutatja, hiszen nem teljes csapattal állt fel az ellenfél, és a játékosok talán kicsit könnyelműek is voltak. Az első félidőben szép játékot mutattunk, és megérdemeltük a döntetlen állást. A második félidőben kijött a két csapat közti különbség. Ekkor a kezdő hatosom nem tudott mit kezdeni az ellenféllel, amely elkezdett jól játszani, úgyhogy bedobtam három játékosomat középre, akikkel tartani tudtuk a különbséget, ezért elégedett vagyok az eredménnyel.

Takács Eszter: – Készültünk a győriekre, de a papírforma érvényesült. Igyekeztünk betartani az edzőnk utasításait és javítani az első mérkőzésünk hibáit, ez látszott az első félidő eredményén is. A másodikban ez sajnos már nem sikerült, de a kapusteljesítményünk jó volt, és örülök, hogy megszereztem az első gólomat a Békéscsaba színeiben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában