Labdarúgás

2024.09.18. 17:56

Döntött az MLSZ - Mégis lesz kupameccs Mezőörsön!

Az MLSZ megváltoztatta a Mezőörs-Paks Magyar Kupa-mérkőzés időpontját. A találkozót október 9-én rendezik.

Szeitz Tibor

Ahogy arról többször is beszámoltunk, a rengeteg csapadék, így a futballra alkalmatlanná váló pálya miatt elmaradt a Mezőörs és a Paksi FC múlt vasárnapra tervezet Magyar Kupa-mérkőzése. 

A mezőörsiek szerették volna október 9-ére halasztani a találkozót, amibe a paksiak bele is egyeztek, ám az MLSZ versenyszervezési osztályának illetékese nem hagyta jóvá ezt az időpontot, s 3–0-ás gólkülönbséggel a Tolna megyei csapat javára igazolták a mérkőzést.

Szőke Barnabás, a mezőörsiek elnöke azonban felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, ami célba ért, ugyanis szerda késő délután kiderült: 

mégis lesz kupamérkőzés Mezőörsön.

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága határozatában jelezte, hogy a felülvizsgálati kérelem alapos volt, s abból megállapítható, hogy mindkét csapatnak szándékában állt a mérkőzést későbbi időpontban lejátszani (ennek elutasítása a beérkezett iratokból nem megismerhető okokból történt), így a Mezőörs–Paks kupamérkőzés megrendezését október 9-i időpontban határozza meg. A határozat kitért arra is, hogy a bizottság nem talált olyan körülményt, amely az október 9-i mérkőzés lejátszását akadályozná, továbbá a döntésénél figyelembe vette azokat az elveket, melyek a labdarúgás népszerűsítése, elterjedése és tömegesítése mellett szólnak. 

Nagyon örülök, hogy az MLSZ alaposan kivizsgálta a körülményeket és így döntött, mert mi mindenképp játszani akartunk. Azt gondolom az egész hazai labdarúgás érdekeit szolgálja, hogy lesz mérkőzés. A csapatból többünknek is van paksi kötődése, s nagyon várjuk az összecsapást, hiszen egy kiváló NB I-es csapatot, az ország egyik legnépszerűbb együttesét fogadhatjuk Mezőörsön

 – mondta a döntéssel kapcsolatban Bohner Roland, a mezőörsiek edzője.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában