Motorsport

2024.09.06. 11:24

Aragónból is pontszerzőként távozott a győri klub motorosa, Farkas Kevin

A H-Moto UNI Győr Team 17 éves motorosának ismét kemény futamai voltak a Red Bull Rookies Cup-sorozat hatodik versenyhétvégéjén. Farkas Kevin még sosem versenyzett Aragónban, ám alaposan feltérképezte a spanyol pályát, aminek meg is lett az eredménye, hiszen ismét sikerült pontot szereznie a világ legerősebb utánpótlás versenysorozatán.

Kisalföld.hu

Farkas Kevin hat helyet javítva szerzett pontot.

Fotó: Gold and Goose

A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és a hatodik versenyhétvégéjét teljesítette a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup mezőnyében. Előzőleg a Red Bull Ringen összejött számára nemcsak a pontszerzés, hanem egy nagyon jónak mondható 11. hely is. Ezúttal Aragónba látogatott el a mezőny, és Kevin annak ellenére pontot szerzett Spanyolországban, hogy ezen az aszfaltcsíkon még sosem versenyzett.

A H-Moto UNI Győr Team versenyzője a 21. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, majd az első futamon egészen a pontszerző 15. helyig küzdötte fel magát, ezzel megszerezve idei 12. pontját. A második futamon nem jött össze a pontszerzés, de így is eredményes hétvégét zárhatott a fiatal motoros.

„Sok mindennel meg kellett küzdenem, de elsősorban az eső okozott gondot. Sajnos a motoromnak száraz körülmények között sem volt rendes tapadása, és ez bizony kihatott a versenyekre is. Én nyomtam, ami csak a csövön kifért, de bizonytalanabb voltam ezúttal, ráadásul három körömbe került a második futamon, mire rájöttem, nem bepárásodott a sisakom, hanem egyszerűen csak koszos lett a plexim. Ugyanakkor az volt a legfontosabb célunk, hogy esőben, versenykörülmények között is fel tudjuk mérni, vajon hol tartunk. Az első futamon jól sikerült a rajtom, végig jó volt a tempóm, sikerült sokat előznöm, így pontszerző pozícióba tudtam behozni a motort” – jelentette ki a HMA versenyzője, Farkas Kevin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában