Árvíz

2024.09.16. 07:15

A vasúti pályán is az árvíz elleni védekezésre készülnek a Duna mentén

Ausztria vasúti közlekedését szinte teljesen megbénította a történelmi árvíz: osztrákok már nemcsak vonatot, de pótlóbuszt sem tudnak biztosítani a Bécs és Hegyeshalom közti közlekedéshez, mivel minden járművet a katasztrófa által leginkább sújtott területekre irányítottak át. Az árhullám hamarosan Magyarországot is eléri.

Kisalföld.hu

Forrás: MÁV

A MÁV-VOLÁN-csoport a védekezésben részt vevő szervezetekkel együtt készül a kihívások kezelésére. Vasárnap délutántól a Komárom–Esztergom vonalon az S74-es vonatok helyett már pótlóbuszok közlekednek, mivel a vasútvonal egy szakaszon a Duna partján halad, ezáltal a vízügyi védmű részét képezi. Ezt a részt átadtuk a hatóságoknak, hogy az árvízi felkészüléshez szükséges óvintézkedéseket megtehessék. A vasúttársaság szakemberei szintén megkezdték az árvíz elleni védekezést: több száz homokzsákot töltöttünk meg a mai napon a vasúti pálya védelme érdekében.

A MÁV-VOLÁN-csoport felkészül a rendkívüli helyzetre, a változásokról folyamatos tájékoztatást nyújt a nyilvánosságnak. Arra kérik utasaikat, főleg az árvizek és heves viharok által érintett területeken, hogy a következő napokban ne megszokásból kezdjék meg utazásukat, kövessék figyelemmel a közlekedési szolgáltatók hivatalos tájékoztatását a MÁV honlapján, a MÁVINFORM Facebook oldalán, a MÁV applikációban és a Volánbusz weboldalán.

Forrás: MÁV

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában