Női kézilabda

2024.09.02. 18:18

A Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Per Johansson távozik a másik posztjáról

A tervezettnél másfél évvel korábban távozik Per Johansson a holland női válogatott éléről.

Kisalföld.hu

Per Johansson csak a győri csapatra koncentrálhat.

A svéd, aki egy évvel ezelőtt 2026 márciusáig szóló szerződést írt alá, két év után döntött úgy, hogy lemond.

„Itt az ideje továbblépni” – mondta a szakember a holland szövetség sajtóközleményében.

A handbalinside.nl cikkében felidézi, hogy Johansson nem marad munka nélkül, hiszen a Győri Audi ETO KC vezetőedzője lett idén márciusban, és a győriekkel meg is nyerte a Bajnokok Ligáját, ami után meghosszabbították a szerződését.

„Úgy gondolom, itt az ideje egy új edzőnek, aki tovább vezeti őket a jövőbeni sportsikerek felé” – mondta Johansson, akivel nem sikerült érmet szereznie a holland csapatnak, mely korábban világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes is volt. A párizsi olimpián 5. helyen végzett a válogatott.

A szövetség részéről Jeroen Bijl technikai igazgató így nyilatkozott: „Szeretnénk köszönetet mondani Pernek, és sok sikert kívánunk neki a pályafutása folytatásához Győrben. Most itt az ideje, hogy előretekintsünk és elkezdjük az új szövetségi edző keresését.”

Addig is Ricardo Clarijs eddigi asszisztens lesz a megbízott kapitány, aki a Szerbia elleni, e hónap végén esedékes felkészülési mérkőzéseken irányítja majd Housheeréket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában