Paralimpia

2024.09.06. 15:40

A győri asztaliteniszező, Szvitacs Alexa már biztosan érmes Párizsban

Az asztaliteniszező Szvitacs Alexa első mérkőzését megnyerve bejutott pénteken a legjobb négy közé a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpián, így már biztosan dobogós.

Kisalföld.hu

Szvitacs Alexa meccslabdát hárítva győzött.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Sportága képviselői közül az előző játékokon bronzérmes, majd egy évre rá világbajnok Szvitacsnak kellett a legtöbbet várnia az egyéni bemutatkozásra, a nyolc között egy brazil rivális várt rá.

A mérkőzés óriási csatát hozott, a magyar asztaliteniszezőnek kétszer is egyenlítenie kellett, majd döntő játszmában tudta csak kicsikarni a győzelmet úgy, hogy a végén, 11–12-nél meccslabdát is hárítania kellett.

Az elődöntőt (12.00) és a döntőt (20.15) szombaton rendezik, előbbiben a lengyel Karolina Pek lesz a magyar játékos ellenfele.

A 34 éves Szvitacs Alexa 2018-ban toxikus sokk szindrómát kapott, emiatt amputálni kellett a bal alkarját és lábujjait, de azóta is szerepel az épek között is, az Extraliga-bronzérmes Győri AC játékosa.

Eredmény: Szvitacs Alexa–Danielle Rauen (brazil) 3:2 (–9, 9, –6, 6, 12).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában