Női kézilabda

2024.08.23. 09:05

Ünnepel a Győri Audi ETO KC új igazolása

Ma ünnepli születésnapját Kristine Breistöl. A Győri Audi ETO KC új igazolása 1993. augusztus 23-án született.

Kisalföld.hu

Nagy napra ébredt a győriek norvég klasszisa (jobbra).

Fotó: Nagy Gábor

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes norvég válogatott balátlövő a dán Esbjerg csapatától érkezett Győrbe.

A játékos a nemrégiben befejeződött párizsi ötkarikás játékokon ért fel a csúcsra hazája válogatottjával. A norvégok a döntőben a házigazda Franciaországot győzték le meglepően simán, 29–21-re. Breistöl a fináléban nem szerzett gólt.

 

A norvég klasszis leigazolását t egyébként meglepően korán, még a tavalyi szezon rajtja előtt jelentette be a klub. Akkor így nyilatkozott a kézilabdázó: „A női kézilabdában szokatlan ilyen korán klubváltás mellett dönteni, de a Győri Audi ETO a világ egyik legjobb csapata. Győrben mindig különleges játszani, hatalmas itt a kézilabda iránti szenvedély. Az ambíciók és a klub gondolkodásmódja vonzó számomra, és tudom, hogy itt csak a siker és a győzelem elfogadható. Készen állok és motivált vagyok, hogy mindent megtegyek, hogy ezeknek az ambícióknak a csapat többi tagjával együtt megfeleljünk 2024 nyarától.” 

Pár hete a klub videós interjút készített a játékossal:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában