Férfi kézilabda

2024.08.23. 16:13

Tízgólos siker, döntőt játszhat a győri ETO University

Győzelemmel kezdte az ETO University Handball Team a II. Hotel Vinifera Wine & Spa nemzetközi kézilabdatornát Balatonfüreden. A férfi NB I újonca a cseh Dukla Praha ellen lépett pályára, és 15–10-es félidei vezetés után tíz góllal, 33–23-ra győzött.

Kisalföld.hu

Mátés Istvánék biztosan győztek a cseh rivális ellen.

Fotó: Szente Benjámin

Jól szolgálja a felkészülést a Balatonfüreden rendezendő kézilabda torna, hiszen két nap alatt két találkozót is játszik együttesünk. Az első játéknapon a Dukla Praha elleni találkozó Bozovic góljával kezdődött, amelyet gyors prágai találatok követtek. A hatodik perctől kezdve azonban átvette a vezetést a győri együttes, és Pásztor védéseinek, valamint a jó támadójátéknak köszönhetően a 18. percben 10–6-ra vezetett. A játékrész végére növelni tudta előnyét az élvonal újonca, és ötgólos előnnyel mehetett a szünetre (15–10).

A második játékrész két gyors prágai góllal kezdődött (15–12), de továbbra is tartották előnyüket a győriek, és a 40. percben 21–18-as eredmény állt a kijelzőn. A félidő derekától tovább nőtt a két csapat közti különbség, a végjátékra 27–21-es eredménnyel fordultak a játékosok. Az utolsó tíz percben már csak a különbség nagysága volt a kérdéses, és végül 33–23-as győzelmet aratott az ETO University Handball Team.

„Az első mérkőzésünkön a tornán igyekeztünk határozott védekezéssel pályára lépni, ami stabil alapot adott a csapatnak. A játékosok jól összpontosítottak, és sikerült hatékonyan megakadályozni az ellenfél támadásait. Támadásban is mutattunk szép megoldásokat, de néhány hiba csökkentette a hatékonyságunkat. Összességében jó mérkőzés volt, a csapat jól dolgozott együtt” – mondta a mérkőzés után Kilvinger Bálint vezetőedző.

A másik mérkőzésen a Balatonfüred 32–24-re legyőzte a KA Akureyri együttesét, így ők kerültek a döntőbe. Ezzel eldőlt, hogy a győri csapat a házigazda ellen játszik a pénteki fináléban, ami 18 órakor kezdődik a Forrás Sportcsarnokban Balatonfüreden.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában