Labdarúgás

2024.08.24. 08:01

Legyőzte a betegségeket, visszatérésre készül a soproni támadó

Hosszú kihagyás után a futballra gondol Kocsis Ármin, az FC Sopron csatára.

Papp Győző

Kocsis Ármin az ősz közepén szeretné újra megvillantani „dybalás” gólörömét. Fotó: Facebook

„Dybalás” gólöröme miatt is írtunk idén áprilisban Kocsis Árminról, az akkor még Caola SC Sopron NB III-as csapatának játékosáról. A tehetséges csatárra a Tatabánya is felfigyelt, és ha nem jön közbe két súlyos betegsége, lehet, napjainkban már az NB II-ben rúgja a labdát.

„Jólesett, hogy hívott a Tatabánya, nagy esély volt rá, hogy leszerződtetnek. Az volt a klub kérése, hogy nyár elején egy-két edzésen még vegyek részt náluk, hogy azokon is szemügyre vehessenek – kezdi a 23 éves támadó. 

– Tatabányára azonban nem tudtam elmenni, mert időközben súlyosan megbetegedtem. A barátaimmal külföldön nyaraltunk, és ezt követően rendkívül rosszul lettem. Magas láz gyötört, és egyéb gondjaim is voltak. Volt, hogy másfél hétig szinte aludni sem tudtam, annyira köhögtem. Mint kiderült, elkaptam a Covidot, valamint az Epstein–Barr-vírust is. A betegségek ideje alatt sok kilót veszítettem a testsúlyomból, és nagyon legyengült a szervezetem.

Orvosi javaslatra két hónapig nem edzhetett, igaz, ereje sem lett volna hozzá. 

„A nyári felkészülést természetesen teljes egészében kihagytam, mindössze két hete edzem a csapattal – folytatja Kocsis Ármin. – Az erőnlétem nyilván sok kívánnivalót hagy maga után, fokozatosan kapom a terhelést, hogy lassan majd elérjem a korábbi szintet. Egyelőre hamar elfáradok az edzéseken, mondták a szakemberek, ezen egyáltalán ne csodálkozzak. Már nagyon várom a visszatérést, ha csak percekre is a meccsek végén, de szeptemberben már szeretnék pályára lépni. Bücs Zsolt vezetőedző biztat és nyugtatgat is egyben, szerinte ne kapkodjuk el a visszatérést, valószínű, csak októberben leszek bevethető állapotban.” 

Csapata, az FC Sopron az elmúlt vasárnap elveszítette a bajnoki veretlenségét. 

„Az utolsó percben kaptunk ki Felcsúton, az ilyen mindig bosszantó a vesztes számára. Jobb helyzetkihasználással a jelenleginél több pontunk is lehetne. Fiatalok vagyunk, remek közösséget alkotunk, bízom benne, hogy nemsokára én is újra pályára léphetek a társaim között” – említette végül Kocsis Ármin. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában