Labdarúgó Magyar Kupa

2024.08.24. 07:00

Egy vármegyei biztos továbbjutó

Hétvégén rendezik a MOL Magyar Kupa második fordulóját, ebben a körben hat Győr-Moson-Sopron vármegyei együttes érdekelt, kettő épp egymás ellen lép pályára (a csapatokat földrajzi alapon – északkelet, délkelet, északnyugat és délnyugat – ezúttal is négy részre osztották, és az azonos csoportban szereplőket sorsolták össze).

NB III-as ellenfelet fogad a kupában a Koroncó.

Fotó: Csapó Balázs

A 12 NB I-es és a 16 NB II-es csapat a későbbiekben kapcsolódik be a kupaküzdelmekbe. A második fordulóban egy meccsen dőlnek el a párharcok, döntetlen esetén hosszabbítás, majd tizenegyesek döntenek.


Csesztregi KSE (Zala I.)–Credobus Mosonmagyaróvár
Csesztreg, szombat 15 óra. V.: Ódor.
A csesztregiek az első fordulóban a Veszprém vármegyei I. osztályban szereplő Úrkút együttesét győzték le 4–2-re, míg a jelenleg NB III-as Lajta-partiak a Zala vármegyei Teskándot ütötték ki 9–2-re. Meglepetésnek számítana, ha nem Weitner Ádám legénysége lenne a továbbjutó. 


Bakonycsernye (Fejér II.)–Csornai SE 
Bakonycsernye, szombat 16.30 óra. V.: Dévényi.
A Bakonycsernye a nála eggyel magasabb osztályú Sárisápot búcsúztatta az előző körben, míg a Csorna Tihanyban nyert 2–1-re. Ezen a találkozón is meglepetés lenne, ha nem a vendégek győznének.
 

Mezőörs–Abda-VVFK Bau 
Mezőörs, szombat 16.30. V.: Büki.
A Mezőörs 22 gólt rámolt be ellenfelének az előző körben, ezúttal azonban minden bizonnyal nehezebb dolga lesz a Söptét búcsúztató vármegyei rivális Abdával szemben.
 

Koroncó–Haladás-MÁV (NB III) 
Koroncó, szombat 16.30 óra. V.: Linn.
Erős ellenfelet kapott a Bácsát búcsúztató Koroncó, amely a harmadosztályban szereplő, igaz, nem túl fényesen rajtoló szombathelyi csapatot fogadja.
 

FC Sopron (NB III)–Veszprém (NB III)
Sopron, Soproni Városi Stadion, szombat 18.30 óra. V.: Gaál Á.
Csoportbeli ellenféllel méri össze erejét az első fordulóban 16 gólt szerző FC Sopron. Az NB III-ban 6. veszprémiek a kupában a Komáromot verték 1–0-ra.
„Szeretnénk továbbjutni, még ha tudjuk is, ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ellenfelünk évek óta ott van osztályában a top háromban. Jó meccseket játszottunk ellene az elmúlt bajnokságban. Bízom benne, ezúttal sem lesz másképp, s megszakad a hazai rossz sorozatunk, és végre kapuba találunk hazai pályán is” – mondta a kupatalálkozó kapcsán Bücs Zsolt, a soproniak szakvezetője. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában