Motorsport

2024.08.22. 10:27

Bukott, mégis értékes pontokat szerzett a győri motoros

A H-Moto UNI Győr Team 17 éves motorosának, Farkas Kevinnek ismét összejött a bravúr a Red Bull Rookies Cup-sorozat ötödik versenyhétvégéjén, az ausztriai Red Bull Ringen. Farkas folyamatosan javult az edzéseken, az időmérőn a 15. rajtpozíciót szerezte meg, míg az első futamon pazar motorozással a 11. helyig tört előre. Sajnos a másodikon bukott, de az összetettben megszerzett 11 pontjával már a 18. helyen áll.

Kisalföld.hu

Farkas Kevin összességében nem lehet elégedetlen a teljesítményével.

Fotó: Gold and Goose

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült, hiszen a Northen Talent Cup sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin is csatlakozott a csapathoz, aki a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálnia.

A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és az ötödik versenyhétvégéjét teljesítette a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup mezőnyében. Előzőleg Assenben összejött számára a pontszerzés, és ezúttal a Red Bull Ringen is abban reménykedett, hogy ismét növelheti majd a pontjainak számát.

A szabadedzéseken elsősorban az volt Farkas Kevin célja, hogy a hosszúra nyúlt nyári szünet után visszaszokjon a motorjára, míg az időmérőn már sikerült tovább gyorsulnia, így a 15. rajtkockát megszerezve a pontszerzés reális esélyével várhatta a futamokat. Az elsőn bravúros motorozással végül a 11. helyen zárt, míg a másodikon bukott, ám összetettben már 11 pont áll a neve mellett, amivel a 18. helyen áll.

„Nagyon jól sikerült az első futamom, annak ellenére, hogy hat helyet visszacsúsztam a rajtot követően. Ugyanakkor a versenytempóm is egészen jó volt, képes voltam olyan köridőkre, mint a versenyt megnyerő vetélytársam, sőt, az utolsó körig enyém volt a legjobb köridő is. Annyira örültem, hogy végre minden összejött, hogy a leintést követően körbevittem a pályán a magyar zászlót. A második viadal viszont egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztem. A nyitó körök jól sikerültek, ám amikor megint előzni akartam, bezárta előttem a kaput az egyik vetélytársam és elesetem. Nincs ezzel semmi gond, benne van a versenyzésben, ám az nagyon bosszant, hogy idén ez már harmadszor fordult velem elő” – jelentette ki a HMA versenyzője, Farkas Kevin, aki összetettben 11 pontjával a 18. helyen várja a folytatást, ami két hét múlva Aragónban lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában