Kajak-kenu

2024.07.02. 11:31

Győri érmek a korosztályos Európa-bajnokságon

A magyar küldöttség 12 arany-, 9 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett a pozsonyi utánpótlás kajak-kenu Európa-bajnokságon. Egy-egy első és második helyet a győriek is begyűjtöttek.

Kisalföld.hu

A férfi kajaknégyes győrivel a hajóban lett aranyérmes.

Fotó: Szalmás Péter/kajakkenusport.hu

A magyar csapat egész hétvégi teljesítményére a Tamási Zsombor, Őry Zsombor, Tamás Gergő (Graboplast VSE), Keller Gergő alkotta U23-as négyes tette fel a koronát. Az egység kiválóan kapta el a rajtot, viszont ugyanez elmondható volt a lengyelekről, a spanyolokról és a portugálokról is. Féltávnál a mieink hajója volt elől, az utolsó kétszáz méteren viszont nagyon közel volt a lengyel a portugál és a belga egység is. A magyar hajónak végül sikerült megtartania az első helyet, szoros befutó után kevesebb mint két tizeddel verte az ezüstérmes lengyeleket, míg a dobogó legalsó fokára a portugálok állhattak fel.

Tamás Gergő édesapjával, edzőjével, Tamás Gáborral.

K II 1000 méteren Tamás Gergő Őry Zsombor oldalán erősen kezdett, a táv első felében a csehekkel és az olaszokkal haladtak az élen. A táv második felére azonban több maradt az ellenfelekben, a mieinket a nagyot hajrázó és a futamot végül meg is nyerő németek, valamint a lengyelek is megelőzték, így Tamásék ötödikként csaptak a célba.

Az ifiknél a Kurczina Máté (Graboplast VSE), Mitropoulos Iliász páros ezüstérmes lett C II 500 méteren. Pedig a magyar páros szenzációsan jött ki a rajtból, erre szokták azt mondani, hogy állva hagyták a mezőnyt. Szépen fokozatosan húztak el a többiektől, féltávnál egy hajóval vezettek. Úgy tűnt, újabb magyar arany születik, azonban az ukránok másképp gondolták: a Yaroslav Verbliud, Vitalij Prystai kettős az utolsó 150 méteren óriási hajrába kezdett, amire Kurczináék már nem tudtak reagálni, de így is minden dicséretet megérdemelnek.

Kurczina Máté (elöl) második helynek örülhetett. Fotó: Szalmás Péter/kajakkenusport.hu 

„A hullámok miatt többször is kidőltem jobbra, ami a sebeségből rendesen elvett és emiatt is jobban elfáradtunk a végére. Építőjellegű ez az eredmény, de azon leszünk, hogy a világbajnokságon már mi nyerjünk” – mondta Kurczina Máté.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában