Összefogás

2024.07.04. 12:36

A közösségért dolgoztak Markotabödöge temetőiben

Társadalmi munkában takarították ki a község két temetőjét a markotabödögeiek. A polgármester szerint máskor is lehet számítani az összefogásra, hisz tudják, hogy eredményt csak közösen érhetnek el.

Cs. Kovács Attila

A helyiek közül sokan ajánlották fel szabadidejüket és dolgoztak a közösségért Markotabödögén. A temetőket tették rendbe. Fotó: Markotabödöge közösségi oldala

„Az összefogásra, a helyiek segítségére mindig lehetett számítani. Vannak olyan feladatok, melyeket enélkül nem is lehet elvégezni” – mondja falujáról és az ott élőkről Horváth Sándor, Markotabödöge polgármestere. Legutóbb a település két temetőjében szorgoskodtak a falubeliek. A községvezető leszögezte: a sírkertekben a sírok közötti területekkel voltak gondok, amelyeknek rendben tartása a hozzátartozók dolga. Markotabödöge közösségi oldalán kisebb vita is kibontakozott a kialakult helyzetről, míg a frissen megválasztott polgármester, Meleg Gáborné társadalmi munkára hívta a kommentelőket. (Horváth Sándor nem indult a választáson, tizennégy évvel a háta mögött vonul vissza. – A szerk.) 

„A falu jelentős zöldterületekkel, parkokkal, terekkel rendelkezik, sok energiánkba kerül, hogy rendet tartsunk. A falugondnokon és a polgármesteren kívül nincs más ember, aki hadra fogható és traktorra ültethető. A temetőinkben a sírok között valóban feljött a fű és a gaz, ám ott a sírokat gon­dozók feladata a gaztalanítás, és lássuk be, nem is lenne az olyan nagy munka. Sokan azonban elhanyagolják. A közelmúltban az utódom hirdette meg a társadalmi munkát, és örömmel láttam én is, hogy sokan jelentkeztek és dolgoztak a faluért” – fogalmazott Horváth Sándor. 

A polgármester hozzátette: máskor is jellemző volt a markotabödögeiekre, hogy szívesen tesznek a közösségért, és a jövőben is számít rájuk. 

„Rövidesen elkészül felújított közösségi házunk, már csak az utolsó simítások, kisebb javítások vannak hátra. Megérkeztek a bútorok, azokat összeszereljük és lehet költözni. Nyugdíjasklubunk már szervezi a takarítást, úgyhogy ott is a közösség ereje segíti az önkormányzatot. Máshol is így van ez szerintem, hiszen egyedül az ember semmire sem megy, csak közösen lehet eredményeket elérni”– jegyezte meg Horváth Sándor. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában