Kézilabda

2024.06.27. 17:35

Négy Győri Audi ETO KC-játékos az év álomcsapatában

A Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC jobbszélsője, Győri-Lukács Viktória, irányítója, Stine Oftedal, kapusa, Sandra Toft és legjobb védekezőként Line Haugsted került be az előző szezon álomcsapatába az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szavazásán.

Kisalföld.hu

A távozó Stine Oftedal a Bajnokok Ligája Final Four MVP-címe mellett az álomcsapatba is bekerült.

Fotó: Csapó Balázs

Győri-Lukács a BL előző szezonjában 49 gólt szerzett, csapatával a bajnokságban és a Magyar Kupában ezüstérmes lett, előbbiben 77 találata volt. Az olimpiai kvótás magyar válogatottban 61 alkalommal lőtt a kapuba tavaly ősz óta.

Minden kategóriában hét jelölt volt, a játékosokat a válogatottjukban és a klubcsapatukban nyújtott teljesítményük alapján választotta ki két szakértői testület. A játékosok, az edzők, a kiválasztott médiumok és a szurkolók június 11. és 23. között leadott szavazatát egyenlő arányban vették figyelembe.

A győriek légiósai közül a norvég irányító Stine Oftedal, a dán kapus Sandra Toft és a dán védekező-specialista Line Haugsted szerepel a legjobbak névsorában.

Az idény álomcsapatából választják ki a szezon legjobb játékosát, de ezt a díjat csak december 14-én, a magyar-osztrák-svájci közös rendezésű női Európa-bajnokság döntő hétvégéjén adják át.

A szezon álomcsapatai

Nők, balszélső: Chloé Valentini (francia, Metz HB, francia); balátlövő: Henny Reistad (norvég, Team Esbjerg, dán); irányító: Stine Oftedal (norvég, Győri Audi ETO KC); jobbátlövő: Anna Vjahirjeva (orosz, Vipers Kristiansand, norvég); jobbszélső: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC); beálló: Sarah Bouktit (francia, Metz HB); kapus: Sandra Toft (dán, Győri Audi ETO KC); védekező játékos: Line Haugsted (dán, Győri Audi ETO KC).

Férfiak, balszélső: Emil Jakobsen (dán, Flensburg-Handewitt, német); balátlövő: Elohim Prandi (francia, Paris Saint-Germain, francia); irányító: Felix Clarar (svéd, SC Magdeburg, német); jobbátlövő: Dika Mem (francia, Barcelona, spanyol); jobbszélső: Hans Lindberg (dán, Füchse Berlin, német); beálló: Ludovic Fabregas (francia, Veszprém HC); kapus: Emil Nielsen (dán, Barcelona); védekező játékos: Magnus Saugstrup (dán, SC Magdeburg).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában