Szoboszlaiék öltözőjében is jártak

2023.12.13. 11:57

Gólt is lőtt a Blackburnnek a fiatal győrújfalui focista

Felejthetetlen élményekkel gazdagodott egy győrújfalui kis futballista, aki részt vehetett a Prosoccerglobal Hungary angliai túráján.

Majlinger Máté egy hétig Angliában túrázott.

Majlinger Mátéra, a szombathelyi Illés Akadémia 12 esztendős játékosára egy fővárosi kiválasztáson figyeltek fel a tehetségek felkutatásával foglalkozó cég szakemberei, így utazhatott el az egyhetes szigetországi túrára. 

A fiatalember neves edzőkkel gyakorolhatott, angliai akadémiai csapatok ellen játszhatott, beléphetett Szoboszlai Dominikék öltözőjébe és egy izgalmas angol meccset is végigszurkolhatott. 

Majlinger Máté a Manchesteri Nemzeti Futball Múzeumban

„Hihetetlenül jól éreztem magam Angliában. Egyetlen rossz dolog történt velem az út során, az pedig az volt, hogy haza kellett jönnöm – kezdte a győrújfalui kis focista. – Hogy milyenek voltak az edzések? Valamivel rövidebbek, mint itthon, de sokkal pörgősebbek. Nagyobb volt az iram, mindegyikünk igyekezett a lehető legjobb oldalát megmutatni.” 
Ez Máténak jól sikerült, az egyik mérkőzésükön még gólt is szerzett. 

„Már az első nap összecsaptunk Blackburn Rovers akadémiai csapatával, melyet sikerült legyőznünk. Gólt is lőttem, s a meccs után az ellenfél edzője külön gratulált nekem. Nagyon büszke voltam” – mesélte Máté, aki kiválasztott társaival – a 14 játékosból hat volt magyar – másnap már a Derby County fiatal focistái ellen léphetett pályára. 

„Sajnos többször már nem sikerült nyernünk, de nagyon izgalmas meccseket vívtunk.” 

A társaság a szervezők szerint is „kemény” mérkőzést játszott a Leeds United Akadémia ellen, s jó iramú volt a Salford City elleni összecsapás is. 
A mérkőzések mellett több érdekes program várt a gyerekekre. Jártak a Manchesteri Nemzeti Futball Múzeumban, Liverpoolban a város legnagyobb bevásárló-, lakó- és szabadidő-komplexumában vásárolgattak, délután pedig az akadémián helyi edzőkkel gyakoroltak. 

Másnap a Liverpool FC otthonában az Anfield Stadionban túráztak. 

A kis focista Szoboszlaiék öltözőjébe is bejuthatott.

„Fantasztikus volt az öltözőbe belépni. Elsőként Szoboszlai Dominik mezét kerestem meg. Különös és nagyszerű érzés volt a Bajnokok Ligája- trófeát megérinteni” – tette hozzá Máté, akire azért várt még egy érdekes program, ugyanis a telt házas Ewood Parkban izgulhatták végig a Blackburn Rover Leeds United elleni bajnoki összecsapását. 

„Nagyon gyorsan eltelt ez a pár nap, de ez az egy hét örök élmény marad számomra. Alig várom, hogy újra együtt legyünk, ugyanis jövőre ugyanez a társaság elmehet majd egy, az angliaihoz hasonló táborba Spanyolországba, Sevillába.”


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában