Női kézilabda

2023.11.23. 13:17

Vélemények az Európa Liga-sorsolás után – Kiegyenlített csoportba került a Motherson Mosonmagyaróvár

Bécsben kisorsolták a női kézilabda Európa Liga csoportkörét. A Motherson Mosonmagyaróvár kiemeltként várta az eseményt, és zsinórban harmadszor állhat rajthoz a legjobb 16 között. Az óváriak a D csoportba kaptak besorolást, melléjük pedig a spanyol Malaga, a román Targu Jiu és a norvég Sola HK került.

Kisalföld.hu

Gyurka János szerint eddig nagyszerűen teljesített a csapata.

Fotó: mkcse.hu

„Kiegyenlített csoportba kerültünk – mondta Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője. – A Solát már ismerjük, két szezonnal ezelőtt találkoztunk velük a csoportkörben. A norvég kézilabda minden szinten erős, ráadásul az északi csapatok ellen sohasem lehet biztosra menni. A Malagával még nem találkoztunk, de a spanyol kézilabda jegyeit ismerjük. A Targu Jiu picit lefelé lóg ki a csoportból, de a román ellenfelekkel szemben mindig nehéz. Úgy gondolom, három csapat harcol majd a továbbjutásért. Az elmúlt évekhez képest most szerencsésebb volt a sorsolásunk, így remélem, a nemzetközi kupában is eredményesen tudunk szerepelni.”

 

Az MKC január első hétvégéjén hazai pályán a Targu Jiu ellen kezdi meg a csoportkört.

„Az első benyomásunk jó, örülünk ennek a csoportban – mondta el Tóth Eszter, a Motherson Mosonmagyaróvár csapatkapitánya. – A lányokkal a sorsolás alatt végig beszélgettük, együtt izgultunk. Kicsit be is zsongtunk, már most várjuk a kezdést. Az ellenfelek közül a Solát jól ismerjük, hiszen korábban már találkoztunk. Ám mindenkit le kell győznünk, ez a célunk és a továbbjutás. Örülünk, hogy idén is itthon, a saját otthonunkban játszhatjuk ezeket a mérkőzéseket. A szurkolóink pluszenergiát adnak és fantasztikus hangulatot teremtenek.”

Az európai szövetség (EHF) döntésének értelmében a Motherson Mosonmagyaróvár hazai pályán, az UFM-arénában fogadhatja az ellenfeleit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában