Győriek a dobogón

3 órája

Ezüstérmeket szerzett a Széchenyi István Egyetem sárkányhajócsapata az országos egyetemi bajnokságon

Kisalföld.hu

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) sárkányhajóversenyének második fordulóját a napokban rendezték Székesfehérváron. A Széchenyi István Egyetem csapata a győri első fordulóhoz hasonlóan ismét nagyszerű teljesítményt nyújtott, így összesítésben második helyezést szerzett a 200 és a 2000 méteres távon egyaránt. A győri egyetem több versenyzője már a kínai világkupára készül.

A Széchenyi István Egyetem hagyományosan az egyik legeredményesebb szereplője a hazai felsőoktatási intézmények hallgatói részvételével zajló MEFOB-nak. A győri egyetem a sportági versenyek szervezőjeként is többször bizonyított már, az idén tavasszal pedig nagy sikerrel rendezte meg a tizenhárom sportágat felvonultató MEFOB Fesztet. A közelmúltban sárkányhajóban is kialakult a végeredmény: a Széchenyi-egyetem csapata a tavaszi győri fordulóban 200 és 2000 méteren is második lett, míg a közelmúltban lezajlott székesfehérvári őszi fordulóban előbbiben bronz, utóbbiban ezüstérmet szerzett. Ez a szereplés összesítésben mindkét kategóriában a dobogó második fokára emelte a győrieket.

„Fiataljaink nagyszerűen versenyeztek mindkét alkalommal, annak ellenére, hogy a csapat egy része időközben lecserélődött. Ennek azonban örömteli oka van, mert a válogatottban szereplő hallgatóink olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az idei Európa-bajnokságon, aminek a híre Ázsiáig ért. A magyar hajót ugyanis meghívták az október végi kínai világkupára, így a nemzeti színeket képviselő tagjaink is utaznak. Ők azért hagyták ki a MEFOB második fordulóját, mert javában zajlik a felkészülésük a nemzetközi eseményre, amelyen a kontinensek legerősebb válogatottjai küzdenek majd egymással” – fejtette ki Hegedűs Péter, az egyetemi együttes közelmúltban senior kategóriában világbajnoki címet szerzett edzője. Kiemelte, a helyükre bekerült fiatalok tökéletesen szálltak be, hiszen szinte megismételték a tavaszi eredményt.

„A hallgatók teljesítménye mutatja, hogy ezt a sportot bármikor érdemes elkezdeni. Jó társaságban űzhető, egészséges mozgásformáról van szó, amit a győri campus szomszédságában lévő folyókon, gyönyörű természeti környezetben gyakorolhatunk. Várjuk a jelentkezőket, biztatjuk hallgatóinkat, hogy próbálják ki a sárkányhajózást, és ha megtetszett, csatlakozzanak csapatunkhoz. A sportággal való közelebbi ismerkedésre legközelebb az október 8–9-i »Mozdulj, campus« rendezvényen lesz lehetőség” – zárta.

A Széchenyi István Egyetem MEFOB győri fordulóján részt vett csapata:

Bertalan Laura, Bilstein Barbara, Bucsi Blanka, Dankó Réka, Káli Rebeka, Nickl Orsolya, Móricz Flóra, Schiewerth Nelli, Szakács Szonja, Areqat Fayez, Kurdi Csongor, Forró Bence, Kovács Balázs, Kuska Bence, Nagy Domonkos, Halmos Szabolcs, Szalai Balázs, Stégmár Barnabás, Vajda András, Vingler Márk, Rauch Szilárd, edző: Túróczi Szabolcs

A Széchenyi István Egyetem MEFOB székesfehérvári fordulóján részt vett csapata:

Bíró Kata, Bilstein Barbara, Nagy Réka, Dankó Réka, Vaday Katalin, Móricz Flóra, Schiewerth Nelli, Szakács Szonja, Areqat Fayez, Kovács Balázs, Stégmár Barnabás, Neubauer Péter, Simon Bálint, Lugosi Márton, Czimmermann Olivér, Rauch Szilárd, Fölker Gerda, edző: Túróczi Szabolcs

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában