Zöld utakon

2 órája

Október elsejétől beüzemelték a távhőt Mosonmagyaróváron – Környezetbarát energia segít meleget adni

Környezetbarát távhő ad meleget Mosonmagyaróváron. Az átmeneti időszakban elég lehet a geotermális energia az október elsejétől beindított távhő szolgáltatáshoz Mosonmagyaróváron.

Kisalföld.hu

A mosonmagyaróvári geotermikus fűtőmű rásegít a városban a távhőszolgáltatásra

A szeptember közepén tapasztalható hűvösebb napok idején már bekapcsolták rövid ideig, október elsejétől pedig újra üzembe helyezték a távhőt Mosonmagyaróváron. Bakler Csaba, a Városüzemeltető és Fenntartó kft. távhő üzletágvezetőjének tájékoztatása szerint a Lajta parti városban 3700 lakás mellett 30 intézmény és 30 egyéb fogyasztót látnak el távhővel.

Környezetbarát hő

– A hő egy részét a Geotherm Hungary Kft.-től vásároljuk: elképzelhető, hogy az átmeneti időszakban elég a geotermális hő a távhő előállításához, továbbá erre segít rá a MOTIM-tól átvett hulladékhő, így gázt nem is kell használni. Így mindenképp környezetbarát hő ad meleget sok mosonmagyaróvári háztartásban – emelte ki Bakler Csaba. Mint hangsúlyozta, ilyenkor figyelik a hőmérsékletet, és ennek függvényében indítják be a szolgáltatást.

Csökkent az intézményi távhő ára

Ugyan a lakossági távhő ár továbbra is rezsicsökkentett, jó hír, hogy az intézményi ára csökkent (az energiaválság előtti ár háromszorosára, de volt már tizenhatszorosa is). 

A szolgáltató az uniós pályázatokat várja a rendszer fejlesztésére, mert idén is főként hibajavításra, karbantartásra tudtak fordítani, nagyobb felújításra nem. 

Ahol tudnak, spórolnak

Mosonmagyaróváron az egyik nagy távhő fogyasztó a Flesch Központ. Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, egyelőre még nem kapcsolták be a távhőt, mert ahol tudnak, spórolnak. Új radiátorokat is beszereztek, amik szabályozhatóak. Fűtési szezonban a 19-21 fokot igyekeznek tartani. 

Ahol tudunk, spórolunk – hangsúlyozta Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője a fűtés kapcsán.
Ahol tudunk, spórolunk – hangsúlyozta Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője a fűtés kapcsán. 
Fotó: Kerekes István

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában