Labdarúgás

3 órája

Volt győri játékosokkal utolsó Eb-selejtezőire készül az U21-es válogatott

Szélesi Zoltán szövetségi edző 23 játékost hívott meg a Málta és Belgium elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő korosztályos válogatottba.

Kisalföld.hu

Fotó: mlsz.hu

Fotó: MICHELLER SZILVIA

"U21-es válogatottunk utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjére készül, október 10-én Máltát fogadjuk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, majd október 15-én Leuvenben zárjuk a sorozatot a pótselejtezőt érő második helyre hajtó belgák otthonában. A máltaiakat tavaly ősszel 3-0-ra győztük le idegenben, míg a belgák 1-0-ra nyertek Budapesten" - írja az mlsz.hu.

A spanyolok már megnyerték az Eb-selejtező csoportot, így biztosították helyüket a jövő évi, szlovákiai korosztályos Európa-bajnokságon, a skótok és a belgák 16-16 ponttal állnak a második-harmadik helyen, míg a mieink 10 ponttal a negyedikek, megelőzve a 6 pontos Kazahsztánt és a pont nélkül álló Máltát.

A keretben történt néhány változás a szeptemberi csapathoz képest, Lisztes Krisztián kisebb izomsérüléssel bajlódik, ezért az Eintracht Frankfurttal történt egyeztetést követően nem utazik haza a két mérkőzésre, és nem lesz ott az edzőtáborban a Gent támadója, Vancsa Zalán sem, aki a szeptemberi klubváltását követően saját és klubja kérésére ugyancsak kihagyja a soron következő két mérkőzést. Szélesi Zoltán szövetségi edző ugyanakkor számíthat a legutóbb az A-válogatottba meghívott Yaakobishvili Antal és Vas Gábor játékára, valamint a Németországban légióskodó Németh András is újra tagja a keretnek.

A kerettagok közül Pécsi Ármin, Csinger Márk, Benczenleitner Barna, Vitális Milán és Gruber Zsombor volt korábban az ETO játékosa.

– Ez lesz a 2002-es és a 2003-as korosztály utolsó két mérkőzése az U21-es válogatottban, és annak ellenére, hogy a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére már nincs esélyünk, szeretnénk szépen zárni az Európa-bajnoki selejtező sorozatot – mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. – Málta ellen hazai pályán kizárólag a győzelemben gondolkodunk, míg a csoport második helyéért harcoló, nagyon erős játékosállománnyal rendelkező belgák otthonában bravúrnak számítana a pontszerzés, de ha sikerül hasonló teljesítményt nyújtanunk, mint a spanyolok elleni szeptemberi selejtezőn, akkor megnehezíthetjük az ellenfelünk dolgát, és okozhatunk meglepetést. Bár ezúttal is vannak hiányzóink, a keretünk közel optimális, és a jövő szempontjából biztató, hogy kilenc olyan labdarúgó is ki tudta harcolni teljesítményével a kerettagságot, aki az életkora alapján még a következő Európa-bajnoki selejtező sorozatban is U21-es válogatott lehet.

A keret tagjai vasárnap találkoznak Telkiben, majd a csütörtöki, Málta elleni mérkőzés után, jövő vasárnap utaznak el Belgiumba.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Dala Martin (Fehérvár FC)
Hegyi Krisztián (Motherwell)
Pécsi Ármin (Puskás Akadémia)

Védők:

Baráth Péter (Rakow)
Csinger Márk (DAC)
Debreceni Ákos (Kazincbarcika)
Szabó Alex (Budapest Honvéd)
Yaakobishvili Antal (Girona)
Vas Gábor (Paksi FC)

Középpályások:

Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Eördögh András (Tatabánya)
Geiger Bálint (Újpest FC)
Komáromi György (Maribor)
Kerezsi Zalán (Puskás Akadémia)
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Okeke Michael (Manchester City)
Vajda Botond (DVSC)
Vitális Milán (DAC)

Támadók:

Dénes Csanád (ZTE FC)
Gruber Zsombor (Ferencváros)
Németh András (Münster)
Redzic Damir (DAC)
Szűcs Tamás (DVSC)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában