Női kosárlabda

2023.11.19. 20:34

Drámai csatában veszített a SERCO UNI Győr, ráadásul egyik kulcsembere is megsérült

A győri csapat a harmadik negyed közepéig 8–10 ponttal vezetett, ám végül végzetesnek bizonyult, hogy egyik kulcsembere, Kristine Anigwe megsérült.

Kisalföld.hu

Kristine Anigwe kiesését nem bírta el a győri csapat.

Fotó: Rébay Viktor

NKA Universitas Pécs–SERCO UNI Győr 71–66 (18–27, 12–12, 24–16, 17–12)

Pécs, NB I-es női mérkőzés, 350 néző. V.: dr. Mészáros, Goda, dr. Németh P.

NKA Universitas Pécs: Tadic 2, Laczkó 7/3, WENINGER 13/3, Mérész 7, WILLIAMS 15. Cs.: Smailbegovic 3/3, RÁTKAI 13, Olawuyi 2, Simon Zs. 6/6, Kiss A. 3. Edző: Jovan Gorec.

SERCO UNI Győr: Slocum 9/6, Dubei 2, Molnár L. 2, Török Á. 7/3, ANIGWE 12/3. Cs.: Goree 10/3, BACH 11, RUFF-NAGY D. 10, Dombai 2, Hegedűs 1. Edző: Cziczás László.

A győrieknél Diamond Miller mellett a beteg Gyöngyösi Janka sem állt rendelkezésre.

A vendégek a harmadik negyed közepéig előnyben voltak, ám 49–38 után a hazaiak egy 14–1-es rohammal fordítottak. Innentől fej fej mellett haladtak a csapatok, az idegek harcából pedig a hazaiak kerültek ki győztesen.

Aggodalomra adhat még okot, hogy Anigwe egy szerencsétlen ütközés után – az agilisen kosárra törő és be is találó Bach Boglárka esett neki – a földön maradt, a térdét fájlalta, úgy kellett levinni a pályáról. A folytatásban végig a padon ülve jegelte a térdét.

Cziczás László: – Megérdemelten nyert a PEAC, mert egy percre sem adta fel a mrkőzést, és a közönség is belehajszolta őket ebbe a sikerbe. Több sebből vérzünk, és ezt ezúttal nem tudtuk áthidalni, a nyugodtság, a higgadtság hiányzott a csapatból. Belementünk egy rohanós játékba, ami nem feküdt nekünk. Nem volt olyan játékos ezúttal, aki lenyugtatta volna a csapatot. A végén is volt még egy-két rossz döntésünk, ami a vesztünket okozta.

Bach Boglárka: – Gratulálok a PEAC-nak a győzelemhez. Az első félidőt, egy-két percet leszámítva, mi irányítottunk, a másodikban viszont bepánikoltunk Kristine kiesése miatt. Ekkor buta döntéseket hoztunk, ami ahhoz vezetett, hogy vesztesen hagytuk el a pályát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában