Hazánk közönségkedvence lett Lia – Bűbájos fotók, videó a szépséges lányról

Nemrég rendezték meg a Mediaworks Tündérszépek 2024 országos szépségversenyét a fővárosi Danubius Hotel Heliában. A megmérettetésen a soproni Magyar Dóra, és a győri Algács Lia képviselték vármegyénket, utóbbi lány a verseny közönségdíjasa lett. Lia már a középdöntő idején is megnyerte az országos közönségszavazást, és a fináléban is ő érdemelte ki az elismerést az olvasóktól. Életéről, modellkarrierjéről, a Tündérszépek versenyről beszélgettünk a fiatal lánnyal.

Ollári Gergely

Felvétel Algács Liáról.

A Mediaworks Tündérszépek 2024 országos szépségversenyét nemrég a fővárosban rendezték meg. A versenysorozat fő üzenete az volt, hogy az ország minden tájáról egyenlő esélyekkel indulhassanak hölgyek a megméretésen.

A Tündérszépek szépségverseny zsűrijét Köllő Babett, színész, táncos, műsorvezető, Kárpáti Rebeka modell, szépségkirálynő, dr. Márton Beatrix, EuropeFace modellügynökség alapítója és vezetője, valamint a Bors képviseletében Végh László, a Sztár szerkesztőségének vezetője alkotta.

Tündérszépek – A győri Algács Lia közönségdíjasa lett a Tündérszépek országos szépségversenynek.
Tündérszépek – A győri Algács Lia közönségdíjasa lett a Tündérszépek országos szépségversenynek. 
Fotó: Csapó Balázs

– Már kisgyermek korodban örökmozgó voltál? Eszedbe jutott már akkor, hogy érdekelni fog a modellkedés világa, vagy a Tündérszépek szépségverseny? 

– Egészen öt éves koromtól szertornáztam. Olyan sportágról beszélünk, ami kicsit nőiesebb, hiszen ki kell húzni magunkat, figyelni kell a fej megfelelő tartására. Ebből következett az, hogy már óvodában nagyon fontos volt, hogy milyen ruhát viselek. Emlékszem mindig mérges voltam, hogy anyukám milyen ruhát adott rám, mert fontos volt már számomra akkor is, hogy nézek ki. Ha 8 órára mentem óvodába, bizony hajnalban fel kellett kelni, mert nem volt számomra mindegy milyen ruha van rajtam, hogy áll a hajam, és milyen a kisugárzásom. Aztán ahogy idősebb lettem, folyamatosan nézegettem a közösségi média felületeit, hogy néznek ki a lányok, akik modellkednek. Egyszerűen magával ragadott, és próbáltam minél több szépségversenyre beadni a jelentkezési lapomat. 

Színpad és reflektorfény

– Honnan szerezted ezt a magabiztosságot, és a szereplésvágyat? 

– Az óvodai előadásokon igyekeztem mindig a középpontba lenni. Egy örökmozgó és aktív lány volt, aki szeret szerepelni. A szertorna előtt hastáncra jártam, aztán megismerkedtem a balettozással. Mindig csinálnom kellett valamit. Mindig olyan sportot kerestem ahol nagy színpad van, reflektorfények. 

Tündérszépek – Algács Lia: „Fiatal vagyok még, 18 éves, de szeretném, hogy fejlődjön az arcom, a tekintetem”.
Tündérszépek – Algács Lia: „Fiatal vagyok még, 18 éves, de szeretném, hogy fejlődjön az arcom, a tekintetem”.

– Nyolc évig szertornáztál. Mennyire volt meghatározó az életedben? Ha jól tudom több nemzetközi szereplésen is bizonyíthattál, számos külföldi országban? 

– Igen. Mikor Győrbe költöztünk öt éves voltam. Már akkor a villanycsöveken lógtam, fél kézzel húztam fel magam. Annyira kézenfekvő volt, hogy szüleim támogatásával ezt a sportot válasszam. Imádok mozogni. Mára ugyan abbahagytam a szertornát, de edzősködöm, és kicsiknek tanítom Győrújbaráton. Sportedzői szakmát szeretnék szerezni, a mozgás az életem része. 

Tündérszépek – ugródeszka lehet számára

– A Tündérszépek szépségverseny volt az első igazi megmérettetés

– Az volt. Azért jelentkeztem, mert szerettem volna királynő lenni. Fiatal vagyok még, 18 éves, de szeretném, hogy fejlődjön az arcom, a tekintetem. Azt reméltem, hogy a Tündérszépek egy ugródeszka lesz számomra. Szerencsére így is alakult. Igyekszem mindig magabiztos lenni. 

Az olvasók elismerése

– A Tündérszépek középdöntőjének idején egy országos olvasói szavazásnak köszönhetőn kerültél be a döntőbe. A többi, 21 lányt viszont a zsűri juttatta be. Ezt hátrányként, vagy előnyként élted meg? 

– Nem tudtam eldönteni, hogy jó-e, vagy sem. Azt hittem a kezdetekben, hogy hátráltatni fog. De szerencsére nem így lett. Ettől függetlenül nagyon jó érzés volt, hogy már akkor is, egy országos szavazáson sikerült a legjobbnak lennem. Ez erőt, és löketet is adott számomra a döntőben. 

– A fővárosi gálaeseményen előtti szavazáson aztán sikerült megint kitűnni a döntő lányai közül. A Tündérszépek szépségverseny közönségdíjasa lettél. 

– Királynő akartam lenni. Hirtelen el is felejtettem, hogy közönségdíjas is van. Aztán mikor kimondták a nevem, és felmentem a színpadra, akkor jöttem rá, hogy megint én szereztem a legtöbb szavazatot. A versenyen egyébként rendkívül aranyos volt mindenki. Nem volt rivalizálás a lányok között, mindenki segítette a másikat, és ott volt a másiknak. Alázatosság jellemezte a lányokat, mindenki mosolygott, és közel kerültünk egymáshoz. 

Próbálja egyengetni útját

– Egy modellkarrier beindítása nem lehet könnyű feladat. Mit teszel azért, hogy jobban megismerjenek az emberek? 

– Igyekszek aktív lenni a közösségi médiában, szeretnék nagy követőtábort. Szeretnék felkeresni modellügynökségeket, és persze az is jó lenne, ha ők akadnának rám. Komoly terveim vannak a modellkedéssel, szeretnék munkákat kapni, legyen szó termékfotózásokról, vagy portfólió fotózásokról. Próbálom egyengetni az utamat, remélem sikerülni fog. 

  • Kitartás és akarat 
  • Fontos számára sport 
  • Termék és portfólió fotózások
Tündérszépek – A győri Algács Lia igyekszek aktív lenni a közösségi médiában, szeretne nagy követőtábort, és egyengetni a modellkarrierjét.
Tündérszépek – A győri Algács Lia igyekszek aktív lenni a közösségi médiában, szeretne nagy követőtábort, és egyengetni a modellkarrierjét.
Fotó: Csapó Balázs

Pörgős hétköznapok

– Mit kell tudni a Tündérszépek közönség díjazottjáról amikor éppen nem tanul, dolgozik, vagy kisgyermekekkel ismerteti meg a szertorna szépségeit? Mit csinálsz szabadidődben? 

– Elég sűrűek, és pörgősek a hétköznapjaim. Az iskola sok időt vesz el, most kitűztem egy célt magam elé. Szeretnék az év végéig megtanulni angolul. Szabadidőmben videókat nézek, pózolást tanulok, a tükör előtt gyakorlok. Sok időt töltök mellette a családommal, ami rettentően fontos. Akik mögöttem állnak, azokra nagyon sok időt próbálok fordítani. 

– Többször nyilatkoztad: gyermekkori álmod a modellkarrier építés. Ez lesz az elkövetkező időszak fő feladata? 

– Igen. Elszánt voltam egész életemben. Amit a fejembe vettem azt szerettem volna megvalósítani. Egy Fashion Week, egy címlap a Glamour magazin címlapján, mind-mind azok, amelyek egykor álmok voltak számomra, most pedig egy kicsit közelebb vagyok hozzá. Addig akarok küzdeni, dolgozni, amíg oda nem kerülök. Szeretnék egy érett, felnőtt, szép nő lenni, akinek nagy családja van, és ér el sikereket az életbe. Szeretnék minél több embert megismerni, szeretnék mindig ilyen határozott és magabiztos lány lenni, aki küzd az álmaiért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában