A család csalódott

1 órája

Kutyatámadás - Életben maradhat a kutya, ami csaknem megölt egy ötéves kislányt Sopronban - Videó

Egy budapesti menhely fogadta be az állatot. A kutyatámadás még márciusban történt egy belvárosi ház udvarában.

Kisalföld.hu

Az ötéves soproni kislányra március elején támadt egy nagytestű kutya. Timi súlyos sérüléseket szenvedett, főleg a fejét érték a harapások, a koponyája is betört, az arckoponya is súlyosan sérült. De nem csak a fején, hanem testszerte tele volt harapásokkal. A kutyatámadás után több órán keresztül műtötték a kislányt, majd egy hónapig ápolták a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban a Gyermekintenzív Osztályon. A támadásban a kislány nagymamája is megsérült.

A kutyatámadás után az állat hét hónapig volt karanténban a soproni ebrenedészeti telepen.
A kutyatámadás után az állat hét hónapig volt karanténban a soproni ebrenedészeti telepen.
Forrás: Képernyőkép / TV2 Tények

Kiderült, hogy nem altatták el a kutyát, és nem is fogják

A kutya 7 hónapig volt karanténban a soproni ebrenedészeti telepen. Ez idő alatt nem tapasztalták rajta betegség, vagy viselkedési zavar jeleit - derül ki a Tények riportjából. Trauma és idegrendszeri probléma jeleit sem mutatja, ezért nem altatták el. A szakértők előtt is rejtély, hogy miért támadta meg a kislányt. 

Nem keresnek neki gazdát

Hugót, a 80 kilós kutyát a Noé Állatotthon fogadta be. Elkülönítve, egy látogatóktól elzárt területen tartják, senki sem közelítheti meg egyedül. Schneider Kinga, az állatotthon szóvivője a Tényeknek azt is elmondta, hogy a híresztelésekkel ellentétben, nem keresnek befogadót a kutyának, ami továbbra is megfigyelés alatt áll.

A kutyatámadás nyomai még most is látszanak

A család csalódott amiatt, hogy a támadó állatot nem altatták el. Még most is több beavatkozás vár Timire, aki már jobban van, de még látszanak a hegek az arcán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában