Helyi sport

2014.05.05. 17:25

Futsal döntő: oda a Rába ETO veretlensége

Bár nem lesz könnyű, minden bizonnyal telt ház előtt, pénteken Berettyóújfalun javíthat a Rába ETO futsal csapata.

kisalfold.hu


Rába ETO–MVFC Berettyóújfalu 4–6 (2–4)

Győr, NB I-es döntő, 1. mérkőzés, 400 néző. V.: Solymosi, Takács Z.

ETO: Balázs – Lódi, Harnisch, Dróth, Juanra. Cs.: Fabio, Alvarito, Carlitos, Peczár, Carlinhos. Edző: David Madris.

 MVFC: Tihanyi – Trencsényi, Lovas, Szabó P., Rábl. Cs.: Dávid R., Nagy T., Komáromi, Gál I. Edző: Turzó József.

Gsz.: Dróth (3), Carlinhos (3.), Alvarito (32.), Carlitos (39.), ill. Rábl (3., 9., 13., 36.), Trencsényi (12., 36.).

Eltiltása miatt – az elődöntőben vizespalackot dobott a földre – a hazai edző, David Madrid csak a lelátóról figyelhette játékosait, helyette az egyik spanyol légiós, Juanra „meccselt" a finálé első összecsapásán.
Győri lehetőséggel kezdődött a találkozó, Harnisch majd Lódi lövését védte egymás után Tihanyi bravúrral.

Aztán egy percen belül háromszor is megrezdültek a hálók: előbb Dróth szerzett vezetést az ETO-nak, a középkezdés után aztán Rábl közelről egyenlített, a következő győri támadás végén pedig Carlinhos használt ki egy győri lehetőséget. (2–1). A 9. percben Rábl fordult le Fabióról és egyenlített.

Ez meghozta a vendégek kedvét, s a 12. percben egy kontra végén Trencsényi helyezett a győri kapuba. Egy perc múlva Juanra hibáját kihasználva megint Rábl volt eredményes, a szünetben így két góllal vezetett a vendégcsapat. Ilyenre is rég volt példa Győrben.

A fordulás után felpörgött végre az ETO, ám sokáig nem sikerült feltörni a jól záró vendégvédelmet. A 32. percben aztán  Carlitos  lepattanó lövése után Alvarito talált a kapuba (3–4), ám mielőtt egyenlíthetett volna az ETO, Trencsényi állította vissza a kétgólos különbséget.

Vészkapusra váltott az ETO, de ez sem jött be, labdavesztés után félpályáról a remek napot kifogó Rábl növelte a vendégelőnyt (3–6). Carlitos révén még szépítettek a győriek, másra viszont már nem maradt idő.    
Bár nem lesz könnyű, minden bizonnyal telt ház előtt, pénteken Berettyóújfalun lehet javítani.

A három győzelemig tartó párharc állása 1–0 a Berettyóújfalu javára.

David Madrid: – Ilyen hibákat egy ilyen jó csapat ellen nem szabad elkövetni. Játékosaink nem futottak eleget, főleg az első félidőben. Bízom benne, hogy  ezután elhiszik, hogy száz százalékot kell a következő mérkőzéseken nyújtani.

Korábban írtuk:

"Számítottunk rá, hogy a fináléban ezúttal is a Berettyóújfalu vár ránk – mondta a döntővel kapcsolatban David Madrid, a győriek spanyol mestere. – Persze jobb lett volna, ha a Veszprémmel találkozunk a döntőben, de csak azért, mert akkor kevesebbet kellett volna utaznunk.

A bajnokság hajrájára kicsit kiestünk a ritmusból, de az elődöntőt követően volt elég időnk felkészülni. Több olyan dolgot is gyakoroltunk, ami a fináléban hasznos lehet. Egyedül Juanra bajlódik kisebb sérüléssel, de bízom benne, hogy ott lehet a pályán, akár már a hétfői mérkőzésen."

"Május 18-án átmenetileg bezárják a csarnokot, ezért is szeretnénk, ha három találkozóból szereznénk meg az aranyérmet. Erre képesnek is tartom a csapatot" – fogalmazott bizakodva Drucskó Zoltán, a Rába ETO ügyvezető elnöke.

Dróthék ötödször lehetnek bajnokok a hazai élvonalban, ez eddig egy magyar csapatnak sem sikerült.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában