Mobilgát

2 órája

Árvíz 2024 - Hatalmas összefogás a szigetközi gátakon

A Szigetköz Járási Mentőszervezet keretében teljesített szolgálatot az árvízi védekezésben a Hédervár Tűzoltó Egyesület.

Mészely Réka

Ábrahám Szilvia a Zselykepusztán felállított mobilgátnál.

A szigetközi árvízi védekezésben a hivatásosok mellett az önkéntesek is kivették részüket. A Szigetköz Járási Mentőszervezet keretében napról napra állták a sarat a Hédervár Tűzoltó Egyesület tagjai is. Elnökükkel, Hédervár leendő polgármesterével, Ábrahám Szilviával beszélgettünk.

- A Szigetköz Járási Mentőszervezet kötelékében árvízi védekezési feladatokat láttunk el Ásványrárón, Zselykepusztán, illetve egészen Dunakilitiig a védőrségben vettünk részt, a töltés menti jelenségeket figyelve, de homokzsákot is raktunk - emelte ki Ábrahám Szilvia, megjegyezve, hogy naponta 11-11 taguk váltotta egymást. 

Mint mondta, Zselykepusztán mobilgátat fektettek 500 méteren. Ásványrárónál mintegy négyszázan vettek részt a védekezésben, köztük két iskola diákjai is.

Ábrahám Szilvia arról is beszélt, Héderváron, az Aqua Kft. helyezett ki homokzsákokat a szennyvíztelep védelmében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában