Középiskolás bérlet

1 órája

Sulitúrákon a győri színház - Rendhagyó irodalomórán edukálják a diákokat - fotók

Ismét felkerekedett Móczár Bence a Győri Nemzeti Színház színész-rendezője és a héten már hat győri középiskolában járt, hogy rendhagyó irodalom órát tartson a diákoknak. A Baross, a Jedlik, a Deák, a Kossuth és a Baksa-iskola után a Krúdyban járt, de folytatja még sulitúráit, hogy hangsúlyozza a fiatalokban a kultúra fontosságát.

Simon Roberta

Két körben 120 diák vett részt a Krúdyban a rendhagyó irodalomórán. Fotó: Csapó Balázs

- Idén már 500 diákot sikerült megszólítani, viszont nagy tanulság, hogy minél kisebb létszámmal, bensőségesebb körben tudok a gyerekekkel találkozni, annál produktívabbak az órák. Évről-évre egyre nehezebb a kapcsolódás, de jó látni a gyarapodó magasba emelkedő kezeket, ami szerint többen járnak színházba - fejtette ki Móczár Bence. 

- Arra biztatom a pedagógus kollégákat, hogy ha tehetik a jövő évadtól intenzívebben a kiscsoportok találkozókat kérjék, örömmel jövünk többször és akár többen is a diákokhoz. Még interaktívabban mutathatjuk be a munkánkat és a színfalak mögötti világot és akár játszani is tudunk közösen - emelte ki.

A cél az, hogy olyan értelmiségi, kultúrafogyasztó fiatalságot neveljünk ki, akik nem muszájból járnak színházba, hanem kedvükre való és válogatnak előadások, műfajok között. Ezért is jött létre a nekik szóló középiskolás bérlet ami mozijegy áron ajánl négy előadásból három választási lehetőséget az idei repertoárból.

- Még egy kör címmel szervezünk az előadásokat követően közönségtalálkozókat, ami kifejezetten az ifjúságnak szól a büfé körül, míg a felnőtteknek külön rendezzük meg ezeket - tette hozzá Móczár Bence. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában