Kívánságokat teljesítettek

1 órája

A szerencsés 11 - Piknik a Vaskakas Titkos Társasággal Győrben - fotók

Ezerrel próbálnak a Vaskakas Bábszínházban, az idei első bemutatójuk főpróbahetére fordulnak rá lassan. Lázár Ervin Dömdödöm című meséjének díszlete már a színpadon, amibe a legszerencsésebb gyerekek már bepillantást is kaptak szombaton. A nagyszínpadi előadást Pass Andrea rendezi, aki ugyan dolgozott már kiskamaszokkal és készített osztálytermi előadásokat, de óvodás és alsó tagozatos korosztálynak még nem írt darabot.

Simon Roberta

Fotó: Nagy Gábor

- Szuper vele együtt dolgozni, kiváló alkotótársakat hívott. Új emberekkel dolgozunk, ami mindig fantasztikus élmény. Egy kivételével az egész társulat játszik az előadásban, büszke vagyok rájuk - fogalmazott Kocsis Rozi igazgató, aki épp szombaton ünnepelte születésnapját. Mint mondta Lázár Ervint nem csak ismerte személyesen, de gyermekkorának, kamaszkorának és most is életének egyik legnagyobb írója. 

Nem ez az első Lázár Ervin mese ami színpadra kerül Győrben, viszont az első, amit a Vaskakas társulata nagyszínpadon játszik. Bemutatója október 6-án lesz, a bérletes előadások sorába is bekerült.

Idén már 5000 bérletet vásároltak a szülők gyermekeiknek, ami hatalmas szám, pedig még csak most hirdették meg az előadásokat és a bérletújítás lehetőségét. 

- A Vaskakas Titkos Társaság tagjainak szerveztünk szombatra mini előadással egybekötött pikniket, ami mindig nagy élmény a kicsiknek és a művészeinknek is. A társaságnak úgy lehet tagja bárki, ha az évad során meghirdetett bizonyos előadásokon színes karkötőt szereznek a gyerekek. Ebből négyet kell összegyűjteni, és a Vaskakas Bábszínház teljesíti a kívánságait - részletezte Kocsis Rozi.

Az igazgatótól megtudtuk, hogy a legnépszerűbb kérések között szerepel, amikor a kedvenc mesehősük kíséri el őket az óvodába, iskolába. - Egyik reggel felkerekedett Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona, Rózsa király, Frakk, Pompom és kísérték jelmezzel, bábbal együtt az iskolába, óvodába a gyerekeket. Általában ilyenkor úgy ünnepelik őket az intézményekben, mintha valamilyen világhírű sztárvendég érkezett volna - tette hozzá.

Fotó: Nagy Gábor

A második legnépszerűbb kívánság, hogy a Győrkőcfesztiválon átvehessék a polgármestertől a városháza kulcsát, illetve hogy együtt piknikezhessenek, fagyizhassanak a bábszínház színészeivel. Idén 11 gyermek kérte ezt, így ők voltak azok a szerencsések, akik szombaton kedvenc karaktereikkel közösen megnézhették Bob és Bobek bábelőadását a Vaskakas Bábszínházban, majd közösen piknikezni indultak a Bisinger Parkba, ahol nem csak finom falatok, de érdekes játékok is vártak rájuk.

- Azon túl, hogy ezeken a programokon és előadásokon keresztül még jobban meg tudjuk ismertetni a klasszikus meséket a fiatalokkal, egy kötődés is kialakul. Fontos, hogy a közönség szeresse az előadásokat, de kell a kötődés ahhoz is, hogy megismerjék kiket rejt a jelmez, milyen családias a légkör és jó hozzánk betérni. Vannak olyan ma már nálunk rendező fiatalok, akik gyerekként is hozzánk jártak előadásokra, és máig pozitívan emlékeznek vissza az itt eltöltött időkre - emelte ki Kocsis Rozi.

Fotó: Nagy Gábor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában