Jótékonyság

3 órája

Kicsinosított autók mellett gyűjtenek a Szigetközi Állatvédő Ligának Mosonmagyaróváron - fotók

Tuningolt autók lepték el a mosonmagyaróvári Galéria Centert: az Altenburg X Animals 3.0 elnevezésű rendezvényen a szép autók szerelmesei jótékonykodhattak is a Szigetközi Állatvédő Liga javára.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Különleges autókat csodálhattak meg azok, akik szombaton a mosonmagyaróvári Galéria Centerben jártak. Ugyanis mintegy negyven tuningolt járművet mutattak be a bogárhátú Volkswagentől a Golfokon keresztül az Audikig és BMW-kig, de különleges látványt nyújtott egy sárga Lamborghini is.

– Ugyan vannak autóstalálkozók Magyarországon, de kifejezetten ebben a kategóriában kevésbé szerveznek – tudtuk meg Farkas Betti szervezőtől. Kifejtette: szép számmal vonultak fel a járgányok, hazánk autó tulajdonosai mellett szlovák, osztrák vendégek is elhozták büszkeségüket. Az autókozmetikával foglalkozó Betti egyébként maga is szívesen csinosítgatja saját autóját, egy Seat Leon-t. 

A programot idén is összekötötték jótékonysággal: a Szigetközi Állatvédő Liga javára gyűjtöttek. Egyrészt becsületkasszával működő sütivásár révén, másrészt bármit szívesen fogadtak, ami a négylábúaknak kellhetett. Légrádi Balázs, a liga alapítója örömmel számolt be, hogy már az első órában is nagyon sok adomány érkezett. 

– Több állatvédő alapítványt, egyesületet és magánszemély támogatunk, ebből az adományból jut nekik is, továbbá a mosonmagyaróvári gyepmesteri telepen gondozott kutyák is kapnak a most érkezett finomságokból – emelte ki hálása Légrádi Balázs. Érdeklődésünkre arról is beszélt, hogy a Lajta közelsége miatt ugyan kidolgoztak egy menekítési tervet, de végül maradhattak a gyepmesteri telepen az ott befogadott kutyák. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában