Marad névadó szponzor az Audi

3 órája

Női kézilabda BL - Audi ETO-Vipers Kristiansand - ÉLŐ

Audi ETO szombaton 18 órakor a norvég bajnok Vipers Kristiansandot fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában.

Kisalföld.hu

Audi ETO-Vipers Kristiansand

PERCRŐL PERCRE     

52. perc: Megint Toft véd nagyot, Tomac próbálkozott. Per Johansson kér időt.

51. perc: Brattset Dale lövését védi Solberg. Emmenegger a kapufát találja el. Jörgensen eredményes a másik oldalon, így megszakad a négy perc óta tartó győri gólcsend. 23-18.

50. perc: Támadóhiba a hazai oldalon, ez emberelőnyben kifejezetten bosszantó tud lenni. Megint hétméteressel ér véget a vendégek támadása. Megint Höve jön, és megint bedobja. 22-18.

49. perc: Höve belövi a büntetőt. 22-17. Két perc Debelicnek. 

48. perc: Toft kettőt véd egymás után, de mivel a második esetnél egy győri benn feküdt a hatoson belül, hétméterest ítélnek a játékvezetők.

47. perc: Strömberg lövését védi Toft. Aztán Jörgensen lő a kapu bal oldalába. 22-16.

46. perc: Abbingh eredményes. Brattset Dale is megszerzi az első gólját. 21-16.

45. perc: Toft és Solberg is bemutat egy-egy bravúrt néhány másodpercen belül (előbbi Abbingh lövését, utóbbi Blohm ziccerét védi). Aztán Toft megint véd (Debelic próbálkozott), Hovden ziccerénél pedig már tehetetlen a korábbi győri kapus, Solberg. 20-15.

44. perc: Jörgensen lövése kapu mellé száll. 

43. perc: Housheer találja el a kapufát. A kipattanóra vetődik Győri-Lukács, de nem tudja összeszedni a labdát. Időt kér a Vipers. Emmenegger most középről próbálkozik, és ez eredményre vezet. 19-15.

42. perc: De Paula bejátszása nem jut el Blohmhoz. Emmenegger ejti a háló tetejére a labdát. 

41. perc: Nze Minko kap gólpasszt Tofttól. 19-13. Strömberg növeli aztán a góljai számát. 19-14.

40. perc: Toft lejön, hat mezőnyjátékossal támad az ETO. Fodor lő gólt egy remek akció végén. 18-12. Gyorsan jön a válasz is, Freriks eredményes. 18-13.

39. perc: Nze Minko a kapufát találja el. Aztán elveszik a labdát a játékvezetők, sőt Nze Minkót is kiküldik. Fél percig kettős emberhátrányban az ETO. Strömberg lő a jobb alsóba. 17-12.

38. perc: Emmenegger jól száll be a játékba, ismét gólt tud lőni Toftnak. 17-11

37. perc: Toft védi Stromberg lövését. Toft klasszikus beállógólt szerez. 17-10. Housheert kiküldik két percre a litván játékvezetők.

36. perc: A kapufát találja el Freriks. A kipattanó a norvégoké, de Hesselberg lövése Housheer remek védekezése nyomán kapu mellé száll. Támadóhiba Nze Minkónál.

35. perc: Emmenegger lövését védi Toft. Housheer látja meg a rést a norvég falon. 16-10.

34. perc: A második félidő első győri gólját Fodor szerzi. 15-10

33. perc: Nem jó a passz a szélre Győri-Lukácsnak. Hétméterest dobhat a Vipers. Abbingh büntetője a kapufáról oldalra megy ki.  

32. perc: Passzívból lő Nze Minko, de Solberg védeni tud. A rendezetlen győri védelem csak nézi, ahogy Emmenegger gólt szerez a jobb szélről. 

31. perc: Kezdődik a második félidő. Új játékosok a vendégeknél Freriks és Emmenegger. Toft védi Abbingh lövését.

A hivatalos nézőszám 4693.

A szünet elején fontos bejelentést tesz az Audi és a Győri Audi ETO KC. Michael Brehme, az Audi Hungária ügyvezetője arról tájékoztatja az Aréna közönségét, hogy az Audi Hungária újabb három évvel meghosszabbítja a győri női kézilabdaklub 2006 óta meglévő szponzorációját. A célt is kijelöli az ügyvezető: az elkövetkező három évben kilenc trófeát szeretnének begyűjteni, három bajnoki címet, három kupagyőzelmet és három BL-győzelmet.

30. perc: A felső lécről jön ki Hesselberg lövése, a kipattanó a győrieké. Housheer szerez nagyszerű gólt. 14-9. Hesselberg lövését védi Toft, de a támadó rálép a vonalra. Öttel vezet a szünetben az ETO.

29. perc: Megint passzív a vendégek támadása. Strömberg szerez végül kapufás gólt. Azonnal jön a válasz Nze Minkótól. 13-9.

28. perc: A muszájból előtt labda a felső lécről jön ki, de nem már előtte fújtak a játékvezetők. Győri-Lukács lövését védi lábbal Solberg.

27. perc: Passzívig támadnak a vendégek.

26. perc: Győri-Lukács és Brattset Dale is pályán. De Paula forgatja be a védőjét, Nüssert, aki addig húzza a mezét, hogy kiérdemli a két percet. Solberg védi Housheer lövését.

25. perc: Höve szépít egy pattintott lövésből. 12-7. Támadóhiba a győrieknél. Hesselberg lerohanásból eredményes. 12-8. Győri időkérés.

24. perc: Zavar a norvégoknál: kipasszolják a labdát a pályáról emberelőnyben. Nem tudja átejteni a labdát Solbergen Nze Minko. 

23. perc: Blohm kap két percet, és még büntetőt is dobhat a Vipers. A kapufát találja el Nüsser. Sok csere a győrieknél, jön Fodor és Nze Minko is. Housheer lő a jobb alsóban. 12-6.

22. perc: Toft védi Höve lövését. Van Wetering harmadszor eredményes. 11-6.

21. perc: Dulfer labdát szerez, aztán az üres kapura lőne, de szabálytalankodnak vele szemben. A vétkes Roberts kiáll két percre, Housheer pedig gólra váltja a megítélt büntetőt. 10-6.

20. perc: A felső lécről pattan a gólvonal mögé Hovden lövése. 9-6. Belemenés Robertsnél, Ryut borította fel. A felső léc segíti ki Solberget Körgensen lövése után.  

19. perc: De Paula már megint leszedi a levegőből a bal szélsőnek szánt labdát. Két percre kiáll Strömberg lerántásért.  

18. perc: Van Wetering góljával hárommal vezet az ETO. 8-5. Időt kér Hlavaty Tamás. Strömberg eredményes. 8-6. Aztán gyorsan labdát veszít az ETO.

17. perc: Jörgensen jó cselt mutat be, aztán a kapuba lő. 7-5. Nem jut el a vendégek beállójáig a labda.

16. perc: Roberts góljára gyorsan jön a válasz Dulfertől. 6-5

15. perc: A kapu fölé megy Abbingh büntetője. Pontatlan a győri passz. 

14. perc: De Paula labdát lop, és ő nem hibázza el a ziccert. 5-4. Hétméterest dobhat ismét a Vipers.   

13. perc: Debelic gyorsan egyenlít. 4-4. Ryu lövését hárítja Solberg.

12. perc: Támadóhiba a kristiansandiaknál. Megint Ryu oszt ki gólpasszt, ezúttal van Weteringnek. 4-3.

11. perc: Blohm fordul be Ryu remek bejátszása után. 3-3, Jó a győri blokk Debelic lövésénél.

10. perc: Belülvédekezés, hétméteres a vendégeknek. Abbingh értékesíti a büntetőt. 2-3

9. perc: Labdát veszít a Vipers, de kimarad a győri ziccer: Jörgensen lövését védi Solberg. Passzívig támadnak a vendégek.

8. perc: Jörgensen lövését védi Solberg.

7. perc: De Paula harciassága most gólt ér. 2-2. Toft védi Abbingh lövését. 

6. perc: De Paula lövését védi Solberg. Van Wetering labdát szerez a szélen.

5. perc: Ryu lövését Solberg tolja kapufára. Hesselberg erdményes. 1-2.

4. perc: Toft védi Hesselgerg lövését. 

3. perc: Solberg védi Jörgensen lövését, de marad a labda a hazaiaknál. Óriási passz Ryutól Jörgensennek, de Solberg nagyot véd. A túloldalon Toft védi bravúrral Debelic kísérletét. Jörgensen passza pontatlan.

2. perc: Védekezésben Hovden helyett Dulfer a pályán a győrieknél. Toft lába mellett jut a kapuba Abbingh lövése. 1-1.

1. perc: Pink mezben a vendégek, zöldben a hazaiak. A győrieknél Toft kezd a kapuban, a két szélen Hovden és van Wetering, középen de Paula, Jörgensen, Blohm és Ryu, Az ETO kezdi a meccset. De Paula helyezi el lövését a jobb alsóban, Solberg nem ér oda. 1-0.   

Háromszor is hatalmas ováció tör ki a nézőtéren a vendégek bemutatásánál: Silje Solberg és Katrine Lunde is hatalmas tapsot kap (mindketten az ETO korábbi játékosai voltak), akár csak Vipers vezetőedzője, Hlavaty Tamás, aki szintén dolgozott korábban a győri stábban.   

audi eto
Az Audi ETO játékosai remélik, a védekezés náluk lesz keményebb, mert ez lehet döntő a rangadón.

Előzetes - A két együttes tizennegyedszer találkozik egymással, az eddigi meccseket tekintve nyolcszor a zöld-fehérek, ötször pedig a norvégok örülhettek. A legutóbbi összecsapás alkalmával bár 26–24-re nyertek Hlavaty Tamásék a kisalföldi vármegyeszékhelyen a negyeddöntő visszavágóján, összesítésben így is az Audi ETO örülhetett a továbbjutásnak. Azóta az északiaknál is történtek változások, és ugyan a vendégek pénzügyi problémáik miatt kénytelenek voltak eladni legjobbjukat, Anna Vjahirjevát, így sem szabad félvállról venni őket, elég csak a két klasszis kapusukra, Katrine Lundére és Silje Solbergre gondolni, akik mindketten évekig erősítették a győri csapatot.

A Vipers olyan csapat, amelyet sosem lehet alábecsülni

– mondta a mérkőzés előtt a győriek vezetőedzője, Per Johansson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában