Sörös kocsmatúrák Győrben az Oktoberfest idején - fotók, videó

Szeptember 21-én, szombaton 189. alkalommal nyílik meg a müncheni Oktoberfest, ami október 6-ig a müncheni Theresienwiese-n zajlik. A győriek olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy idén sem kell ilyen messzire utazni, ugyanis 10 vendéglátóhely összefogásával a barokk belvárosban teremtik meg a remek bajor hangulatot, különleges sör és ételkínálattal és korsó pohár áron akcióval.

Simon Roberta

Szombaton kezdődik az idei Oktoberfest Győrben is, repoharakba töltött fesztiválsörrel és beöltözött vendéglátósokkal is találkozhatunk a belvárosban. Fotó: Csapó Balázs

A koncertek, kocsmajátékok, bajnokságok, valamint táncház mellett a Mandala Lounge udvarán, az Ambróziában, a Bar of Legendsben, a Csillag presszóban, a Lima Pud and Hostelben, a Komédiás étteremben, a Fűszeresben, a Shadow és a Vendelin Pubokban, valamint a Kozi Drink Bárban is kapható lesz a fesztivál söre, amit a győrújbaráti Vaskakas Sörfőzde mesterei készítettek el a II. Győri Oktoberfestre. 

10 vendéglátóhely összefogásából valósul meg idén is Győrben az Oktoberfest. Fotó: Csapó Balázs

De érkeznek egyenesen Münchenből is különlegességek, valamint helyi kedvencek és megszokott italok várnak a csapokon minden sörszerelmest. Aki viszont inkább a gasztronómiában kalandozna, annak is érdemes egy kört tennie a belvárosi vendéglőhelyek egyikén, ugyanis ízes német fogások, kolbászok, mac and cheese, perec is kapható lesz a fesztivál ideje alatt.

A legnagyobb újdonság pedig, hogy idén vezetett kocsmatúrán vehetnek rész az érdeklődők Uluval, aki kocsmaturistaként több mint 3500 helyen járt már, így igazán alapos képet tud adni a helyi sajátosságokról. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában