Világörökség

3 órája

Győr-Moson-Sopron Vármegye Szolgálatáért Díjban részesült Taschner Tamás

A Fertő-táj Világörökség Egyesület ügyvezetőjeként több, mint húsz évig végzett munkája elismeréseként Győr-Moson-Sopron Vármegye Szolgálatáért Díjban részesült Taschner Tamás. Az elismerést a Kulturális Örökségek Napján rendezett konferencián vehette át Fertőszéplakon.

Bódvai Ildikó

Taschner Tamás és Ivanics Ferenc a Győr-Moson-Sopron Vármegye Szolgálatáért Díj átvételekor.

- Taschner Tamás a Fertő-táj Világörökség Egyesület ügyvezetőjeként munkájával, szakértelmével nagyban hozzájárult a világörökség magyar oldalának fejlődéséhez, a világörökségi tudat megerősítéséhez. Számos szakértői anyag közreműködőjeként segítette a térség komplex fejlődését. Pályázati menedzserként a végrehajtás területén is több évtizedes rutinnal rendelkezik. Anyanyelvi szintű német nyelvismerete a határon túli kapcsolattartás számos nehézségén átsegítette a magyar oldali településeket, szervezeteket - méltatta több, mint húsz éves tevékenységét Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Egyesület elnöke.

- Taschner Tamás országosan elismert turisztikai szakember, aki nem csak elmélettel foglalkozik, hanem a gyakorlattal is. Idegenvezetőként a turistáknak is szívesen mutatja be szűkebb hazáját. Korábban a Regionális Marketing Igazgatóság vezetőjeként Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyék turisztikai tevékenységének összehangolásán, fejlesztésén dolgozott. A Megyei Értéktár Bizottság tagjaként éveken keresztül részt vett a megyerikumok elbírálásában - tette hozzá Ivanics Ferenc, aki azt is bejelentette, szeptember 30-al Tamás elköszön a Fertő-táj Világörökség Egyesülettől.

- A búcsú oka, hogy másfél évvel ezelőtt a minisztérium úgy döntött, a gondnoksági feladatokat az Eszterháza-központra bízza. Mondhatjuk úgy is, hogy arra a tevékenységre pedig, amit én végeztem, már nem volt szükség. Közben belevetettem magam a nemzetiségi munkába. Tagja vagyok a Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, valamint 2019 óta a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának. Eközben földrajzot tanítok a Berzsenyi-gimnáziumban és a Fenyő téri német nemzetiségi-iskolában, tehát van feladatom bőven - beszélt a búcsú okáról és az előtte álló feladatokról Taschner Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában