Gróf Széchényi Ferenc életútja

5 órája

A szabadkőművességtől a katolikus megújulásig - Előadás a soproni szabadegyetemen

Bódvai Ildikó

Szeptemberben indul a Soproni TIT szabadegyetemi sorozatának 22. évada. Többéves hagyományukhoz híven a szemeszternyitó előadáson a "Legnagyobb Magyar"-ra emlékeznek. Gróf Széchenyi István születésének 233. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés középpontjába ezúttal édesapját, gróf Széchenyi Ferencet állítják. A Soproni TIT előadótermébe (Várkerület 98.) szeptember 24-én kedd, 17.30 órakor várják az érdeklődőket. 

Dr. Brummer Krisztián jogász, politológus előadásának címe: A szabadkőművességtől a katolikus megújulásig - Gróf Széchényi Ferenc életútja.
Gróf Széchényi Ferenc 270 éve született, kora egyik leggazdagabb főura és legjelentősebb államférfija volt. Nemcsak a legnagyobb magyarként tisztelt gróf Széchenyi István édesapja, de nemzeti könyvtárunk, nemzeti múzeumunk megalapítója, a magyarországi kultúra egyik legbőkezűbb mecénása és a katolikus megújulás egyik fontos személyisége. Életútja gazdag fordulatokban, különösen izgalmas az, hogyan vált lelkes szabadkőművesből a keresztény megújhodás egyik ikonikus alakjává. Életművének megismerésével még jobban beleláthatunk a Széchenyi szellemiség titkába.

A rendezvényen Vígh Róbert, a Széchenyi-relikviák gyűjtője ezúttal gróf Széchenyi Ferenc személyes emléktárgyaiból összeállított rögtönzött kiállítását mutatja be az érdeklődőknek. Klarinéton közreműködik Lugosi Esther, a Bécsi Zeneakadémia hallgatója.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában